FÖRSTA. Straffrundan har tidigare genomförts på Östermalms IP, men är nu flyttat till Sundbybergs IP. Foto: Hans Mandahl

Premiär för Straffrundan i Sumpan

På lördag är det dags. Den absolut första löpskyttetävlingen i Sundbyberg och den andra någonsin. – Jag är förväntansfull och det ska bli riktigt roligt att ha den i Sundbyberg, säger Kenth Lindgren, arrangör och sportens grundare.

  • Publicerad 15:00, 9 jun 2016

För några veckor sedan skrev Vi i Sundbyberg om företeelsen löpskytte. En ny sport som håller på att etablera sig i Sumpan och som numera är upptagen som en kommitté inom Sundbybergs IK. Förra året hölls den första större tävlingen inom sporten – Straffrundan – på Östermalms IP. Nu är den flyttad till sportens nya hemort, Sumpan.

– Jag är förväntansfull och det ska bli riktigt roligt att ha den i Sundbyberg. För mig känns det bra att ha SIK i ryggen och Sundbybergs IP är en mycket lämplig arena för detta, berättar Kenth Lindgren, sportens grundare och arrangör av Straffrundan.

Tävlingen går av stapeln på lördag och närmare 125 personer är anmälda, vilket är något mer än 2015 års upplaga.

– Det finns möjligheter till anmälan i sista stund. Vi börjar med en mindre invigning och därefter sker barnens ”lilla Straffrundan”. Jag planerar att vi kör ett heat var 45:e minut, säger Kenth Lindgren och fortsätter.

– Vi kör inga klasser utan alla springer och sedan räknas totalen ihop. I barnklassen tar vi inte ens tid. Straffrundan är ett motionslopp som alla kan vara med på.

I kommitténs arbete händer det saker hela tiden. Bland annat visade den nya sporten upp sig på nationaldagsfirande i måndags och har flera event inplanerade.

– Det händer grejer hela tiden. Vi ska bland annat visa upp oss på idrottens dag i Solna. Det är viktigt att vi exponerar sporten så här i början. Visa att vi är på g. Straffrundan är en del av det. Det är även viktigt att sporten verkar för att hitta den som inte sportar idag. Jag tycker vi är på bred front framåt, avslutar Kenth Lindgren.    

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10