Premiär. På måndag spelar BP första matchen i allsvenskan. Bilden är från sista matchen mot Dalkurd i superettan 2017. Foto: Mikael Andersson

Premiär! Nu gör BP comeback i allsvenskan

Nedräkningen har börjat. På måndag är det dags för BP:s herrar att göra premiär i allsvenskan.

  • Publicerad 18:00, 1 apr 2018

Nu gör BP:s herrar comeback i allsvenskan. Första mötet blir mot Norrköping på bortaplan.

Lagets nya tränare Luis Pimenta, ser fram emot att säsongen ska dra igång.

– Det känns som att vi är redo. Det krävs förstås att vi är fokuserade vecka för vecka och fortsätter att utvecklas både som lag och individuellt. Men jag känner att från där vi startade i januari och fram tills nu så har vi gjort stora framsteg.

Som bäst har Brommapojkarna tagit 34 poäng i allsvenskan, säsongen 2009. Målet är att toppa de 34 poängen, enligt Luis Pimenta.

Hur ser du på era chanser att göra det?

– Vi sätter det målet eftersom vi förstås tycker att det är realistiskt. Med den här truppen tror jag att vi har en bra chans. Men det kräver hårt jobb.

Luis Pimenta är nytillträdd tränare efter Olof Mellberg och tar över efter två succésäsonger för BP:s herrar. Han känner att det varit lätt att komma in i klubben.

– Det är en ny klubb och ett nytt land, men jag är van vid att anpassa mig och BP är en klubb som är lätt att anpassa sig till – deras målsättning och riktlinje går hand i hand med det jag står för, säger han.

Avsparken för BP:s allsvenska premiär är klockan 15, imorgon, måndag den 2 april.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rekord? Här är säsongens första snögubbe

Kan få bo kvar hela vägen fram till jul Nog var det kyligt i morse, men snögubbar hör inte till vanligheterna i september.tisdag 25/9 15:46

De startar ursinniga samtalskvällar om civilkurage

"Viktigt att vara en jobbig jävel" Fler måste engagera sig för att få till de samhällsförändringar de vill se, och det måste börja på gräsrotsnivå. Det tycker initiativtagana till samtalsserien Ursinnet, som drar igång i oktober på...tisdag 25/9 15:41