Premiärdags för Ekerö/Skå

På söndag är det premiär för nybildade Ekerö/Skå i hockeyns division 3.

  • Publicerad 11:00, 27 sep 2018

Vi är ett ungt lag som kommer behöva driva på med fart för att störa motståndet.

Efter hopslagningen mellan Ekerö och Skås hockeysektioner är det dags för seriepremiär för det nybildade laget på söndag. Tränaren Oscar Svensson och de flesta av spelarna i Ekerö/Skå kommer från förra årets Ekerölag som spelade i division 4.

Några spelare från förra årets Skålag som spelade i division 3 finns dock kvar. En av dem är den stabile backen Jonas Magnusson som är osäker på var laget står när serien nu drar igång.

– Det är svårt att säga så här i starten av säsongen då vi inte hunnit spela någon träningsmatch samtidigt som en del bara hunnit med någon enstaka träning, säger Magnusson.

Kista i premiären

Laget inleder borta mot Kista på söndag.

Ekerö/Skå kommer ställa ett ungt lag på benen i årets serie och att spela med hög fart tror Jonas Magnusson blir viktigt för att nå framgång.

– Vi är ett ungt lag som kommer behöva driva på med fart för att störa motståndet, säger han.

Övriga lag i serien är Lidingö, SPAIF, Älta, KTH, Gnesta, Spånga och Solna. Att nå en topp fyra-placering och spel i alltrean tror Magnusson blir tufft, men faller alla bitar på plats finns chansen menar han.

– Vi måste vara ärliga mot oss själva och sätta rimliga mål. Vi har valt att bryta ned det till delmål och snarare sikta på att göra varje träning och varje match såväl givande som rolig. Lyckas vi med det kan synergieffekten vara att vi faktiskt skräller och kan slåss om en topp fyra-placering innan jul, säger han.

Första chansen att se det nybildade laget på hemmaplan är den 5 oktober då SPAIF gästar Vikingahallen.

Ekerögymnaster tog guld i Västerås

Sport Det blev guld till Ekerögymnaster i truppgymnastik i Västerås.fredag 17/5 6:00