Sammanslagning. Förra året tampades Ekerö Bois och Ekerö IK mot varandra, i år ska de spela tillsammans. Foto: Johan Älgekrans

Premiärdags för ”nya” Ekerö

Ekerös fotbollsherrar är väl förberedda inför premiären i division 4 nästa helg.

  • Publicerad 09:19, 9 apr 2018

Vi kommer spela i en tuff serie i år där många lag har rustat upp ordentligt med kvalitet.

Nästa helg är det premiär för ”nya” Ekerö som inför den här säsongen slagit ihop Ekerö IK och Ekerö Bois A-lag.

Laget kommer heta Ekerö Bois och spela i division 4 Stockholm mellersta. Tränare för laget blir de tidigare Ekerö IK- och AIK-profilerna Pascal Simpson och Krister Nordin vilket gläder ordföranden Behrouz Badreh som är nöjd med hur försäsongen har sett ut.

– Försäsongen har varit grym och vi har tränat hårt och bra. Vi har väldigt kompetenta tränare. Där har vi lagt mycket fokus på att det ska finnas bra organisation och ledare som utbildar våra spelare. Det känns som att vi har alla förutsättningar. Nu gäller det att få ihop det och där känner jag mig säker att de två har koll på vad som krävs, säger han.

Gammalt och ungt

I och med hopslagningen finns nu en bra bredd i truppen samt en bra mix av gammalt och ungt. Utöver flera unga hungriga spelare från Ekerö IK har även Robert Stranicky anslutit från Vasalund.

På minuskontot har två målvakter lämnat då Martin Limpar gått till Sundbyberg och Victor Wennergren flyttat till Gotland och FC Gute.

Tuff serie

– Vi kommer spela i en tuff serie i år där många lag har rustat upp ordentligt med kvalitet. Målsättningen för oss blir att spela en offensiv och fartfylld fotboll där vi äger stora delar av bollinnehavet, avslutar Behrouz Badreh.

Ekerö Bois börjar serien med att spela borta mot FC Krukan fredagen den 13 april. Hemmapremiären spelas lördagen den 21 april då Enskededalen gästar Träkvistavallen klockan 14.00.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Mirjam Björklund siktar uppåt

Sport Mirjam Björklund har blivit uttagen till Fed Cup och siktar på att klättra på världsrankingen under 2019.torsdag 10/1 11:14