Premiärseger för ESK i division 2

ESK vann premiären i Division 2 norra Svealand mot Västeråslaget Skiljebo SK med 2–0 på Korsängens konstgräsplan. – Det känns ändå sjukt att vi vinner. Ett likaresultat låg närmare, men en 2–0-vinst tackar vi för, säger Martin Andersson, tränare i ESK A-lag.

  • Publicerad 08:09, 7 apr 2019

Inför säsongen har ESK haft flera skadeproblem och laget har förändrats mycket sen förra säsongen.

Bland de som tillkommit finns Hugo Östlund-Rödlund (som spelat i klubben tidigare) och Marcus Ytter – som båda debutmålade.

ESK är debutanter i tvåan i år och premiärspelade mot Västeråslaget Skiljebo SK under lördagen. Skiljebo SK slutade sexa i division 2 förra säsongen.

Medelhastigheten är mycket högre än vad spelarna är vana med och det kommer öka ytterligare mot andra lag, då gäller det att vi orkar, både mentalt och fysiskt. Det är en jättebra start men herregud det blir åka av den här säsongen, den lappen kan jag bjuda på, säger tränaren för ESK:s A-lag Martin Andersson.

Nytillskott nätade

Matchen stod och vägde första 10 minuterna där inget av lagen riktigt ville ta första steget framåt.

Men i den 14:e minuten hände det saker.

Skiljebo forsade framåt i ett anfall, ESK fick tag i bollen och kontrade, efter ett fint kombinationsspel av ESK kom Hugo Östlund-Rödlund i friläge och sköt 1–0 till ESK.

Hugo är en ung och trygg spelare, bra med boll, har värderingarna i sig och spelar moget. Han kan läsa spelet väldigt bra, det är nyttigt att ha sådana spelare, säger Martin Andersson.

Efter målet blev det mycket springande för ESK:s del, Skiljebo ägde bollen, men kom inte till riktiga bra lägen. Strax före halvtidsvilan kom Skiljebo till ett fint läge efter en fast situation men skottet gick utanför.

Det blev en jobbig första halvlek för Skiljebo fick hålla mycket boll, vi skulle aldrig orka 90 minuter så -här trodde jag, men gudarna var på våran sida, säger Martin Andersson.

Andra halvlek

Drygt 10 minuter in på den andra halvleken kom ESK till ett friläge efter fina kombinationsspel från kanten men skottet blev blockerat och Skiljebo kunde rensa.

ESK gav sig inte, runt 60:e minuten kom Andreas "Tosse" Larsson in från vänsterkanten med ett hårt skott, men målvakten styrde det till hörna.

Skiljebo kom till flera bra chanser, runt den 70:e minuten fick Västeråslaget en superkontring som slutade med ett skott i målvaktens vänstra hörn och ut.

Bortalagets kvittering kändes nära, men i minut 83 fick ESK till 2–0 efter en hörna och punkterade matchen.

Målskytt: en annan nykomling, Marcus Ytter, som prickade in ett halvvolleyskott rätt upp i krysset.

Det är ett fint mål från hans sida, bra tillträff, man ser ju redan när han ska vinkla kroppen att här kommer det hända saker, säger Martin Andersson.

Summeringen efter 2-0-segern var ganska given: ESK var mer kliniska när de fick målchanser, det avgjorde.

Inga skador efter matchen?

På det flesta tror jag, men inget allvarligt, ler tränaren

Rutin ska ta hem SM-guldet till Enköping

Sport De rutinerade herrarna i Division 1-klubben Team Enköping BK har spelat till sig en plats i bowlingens finrum. I mars gör de upp om SM-tecknen under den tv-sända SM-veckan.fredag 14/2 9:18

Puck och klubba på bordet i mellandag

Sport Den 28 december hålls bordshockeyturneringen Fjärdhundrapucken på Mellevi IP.lördag 21/12 15:32