LUBO IS BACK. Nyheten att Lubomir Fetkovic skulle vända "hem" kom i helgen. 240 mil i bil senare tränade han med laget på måndagskvällen. Foto: Jonny Andersson

Publikfavorit tillbaka i Väsby – "Jag älskar klubben"

Med 240 mil i ryggkotorna och sovstopp i Hannover och Köpenhamn klev Lubomir Fetkovic i måndags ur bilen och rakt in i Vilundaparkens fyslokal.

  • Publicerad 17:59, 5 nov 2019

Jag älskar klubben, fansen och Väsby är som min moderklubb

När Vilda Väsbys 2018/19 chockartat tog slut med play off-matcherna mot Forshaga bölade två mer än övriga. Pontus Karlsson var den ena.

– Det stämmer att jag grät mycket, säger slovaken Lubomir Fetkovic. Jag älskar klubben, fansen och Väsby är som min moderklubb. Jag ville inte lämna i somras, men klubben kunde inte ha mig kvar och jag fick kontrakt i ett elitlag i Slovakien.

Efter en lovande försäsong fick "Lubo" en slashing över handen i andra seriematchen med mästarlaget HK Nitra. Klubbledningen tvingade honom att spela på, men ett finger var av och tillslut såg han bara vila som utväg för att inte förvärra skadan.

Följden blev en schism. När Nitra dessutom bytte tränare degraderades Lubo utan förklaring. Då spelade en bra månadslön ingen roll.

– Jag har haft kontinuerlig kontakt med honom och förstått att han inte trivts. Lubo gillar inte mentaliteten i slovakiska elithockeyn. Han vill ha feedback, schyst relation med ledare och spelare. Han har alltid sett Slovakien som ett sämre alternativ än att spela med oss, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström.

Jobba i klubben

Lubo ska nu arbeta på isen, något han gjort förr och uppskattats för.

– Jag ska ha morgonträning med skolkidsen och hockeyfritids på eftermiddagarna.

Han ska även, via en av klubbens sponsorer, promota Väsby IK HK.

I stort varje vecka sedan flytten har Lubo haft kontakt med Väsbyspelarna och nämner Jesper Kemi, Fredrik Falk och Linus Ryttar. Det förklarar att han valde bort vila efter 240 mil.

– Jag var mer exalterad över att träffa killarna än att sova.

– Jag vill vara med och spela upp Väsby i allsvenskan, något alla i organisationen är värda, säger Lubomir Fetkovic.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Norra Stockholms sista anhalt finns i Västerort

Nyheter Så fungerar Råckstas krematorium I dagsläget väljer nio av tio stockholmare att kremera sig, men hur går det egentligen till? I Råcksta ligger ett av stadens två krematorier, vilket betyder att det är en plats där en stor del av...fredag 15/11 16:21

Internationella engelska skolan startar i Väsby

Nyheter Flyttar in i chokladfabrikens gamla lokaler Internationella Engelska skolan är på väg till Väsby. Nästa höst öppnar friskolan i Marabous gamla kontorslokaler. Men kritiska röster har höjts.fredag 15/11 10:00

Förskolebarn tänder ljus för barnkonventionen

Nyheter "Barns rätt är lika viktiga som vuxnas" Suseboparken och Hugo Sabels torg fylls med ljus – och sång. På onsdag uppmärksammar förskolebarn i Väsby att Barnkonventionen blir lag 2020.torsdag 14/11 11:30
Stockholm Direkt