STOCKHOLMSKEDJAN. Mika Zibanejad, Rickard Rakell (t v) och Mattias Janmark kommer inte spela VM tillsammans i år. Foto: Ola Sköld

Rakell tackar nej till VM-spel i Slovakien

Förra våren tog han VM-guld med Sverige. Men det blir ingen favorit i repris. Rikard Rakell, 25, tvingas tacka nej till VM på grund av skada.

  • Publicerad 15:00, 11 apr 2019

Förra året spelade Vibysonen Rickard Rakell sitt första VM på senior-nivå. Och som han gjorde det. 25-åringen gjorde 14 mål för Tre Kronor och bidrog starkt till att Sverige tog sitt andra raka guld.

Tillsammans med Mika Zibanejad och Mattias Janmark bildade trion "Stockholmskedjan" och spred skräcken i försvaren på VM.

Men det blir inget VM 2018 för Sollentunasonen.

Rakell, som gjort en ganska medioker säsong, missade slutspelet med sitt Anaheim men kommer ändå inte till VM-spel. En långvarig skada stoppar 25-åringen.

– Jag känner att kroppen inte känns bra. Särskilt då med min fotled som jag dragits med under andra halvan av säsongen, säger Rakell till Expressen.

"Bengan" kvar i NHL:s slutspel

Patric Hörnqvist, som anslöt sent till VM ifjol, spelar just nu åttondel med sitt Pittsburgh. Pingvinerna ligger just nu under med 0–1 i matcher mot New York Islanders.

Om de åker ut lär frågan komma från Grönborg och gänget. Årets världsmästerskap avgörs i Slovakien 10 till 26 maj.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här kan du bada med din hund

Nyheter Sex olika badplatser i Sollentuna Generellt går det bra att bada med hunden på badplatserna i Sollentuna – med ett par undantag – förutsatt att den är kopplad och att ägaren följer så kallad god sed.måndag 24/6 11:30

Stigenberg utesluts ur SD

Nyheter Kommunföreningens ordförande får gå Partitoppen utesluter Sverigedemokraternas gruppledare i Sollentuna.måndag 24/6 11:20

Nya SL-försöken för kyla i sommar

Nyheter Värmebölja. ✓ Knapptrick ✓ Nya AC-bussar – osäkert med svalka på ersättningsbussarna Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.måndag 24/6 8:09
Stockholm Direkt