Foto: Anders Ekström

Ramboldt vill ta revansch på Luleå i SM-finalen

Förra säsongen föll Linköping med 2–1 i matcher mot Luleå i SM-finalen. Även 2018/19 möts de i finalen och denna gång vill Emilia Ramboldt och hennes LHC ha revansch.

  • Publicerad 15:30, 13 mar 2019

Linköping var visserligen aningen svajiga, men gjorde ändå en klart godkänd SDHL-serie och placerade sig som trea i tabellen. Därpå visade laget klass i slutspelet och slog först ut Djurgården i kvarten (3–1) och sedan klara 3–0 i matcher mot Modo i semin.

Backen Emilia Ramboldt, från Gillbo, är glad hur laget tog sig an hockeyslutspelet.

– Det har börjat över förväntan faktiskt. Vi började lite knackigt mot Djurgården i kvarten (0-5) men därefter steppat upp rejält, säger Emilia som varit i klubben sedan 2013.

– Att slå Modo i tre raka var väldigt starkt och imponerande tycker jag.

På vilket sätt har ni steppat upp?

– Vi känns starkare och mer effektiva, vi har satt chanserna hittills och kan sedan hålla ledningen. Även ett starkt målvaktsspel. Alla har verkligen klivit upp en nivå nu.

Spelat många finaler

Emilia, som hunnit bli 30 år, har spelat åtta eller nio SM-finaler (egen uppskattning) och då tagit fem guld. Två med Linköping (2014-15), två med AIK och ett med Segeltorp (2010).

Med de två senaste gångerna har det blivit silver (2018, 2016). Båda gångerna har Luleå varit starkare och samma Luleå står för finalmotståndet även denna gång.

– Det blir tredje gången gillt mot dom och jag litar på det ordspråket. Vi har en revansch att utkräva, det är alltid tufft att förlora mot just rivalen Luleå.

– Vi går för guldet även fast dom har pressen, de flesta tror på Luleå som segrare. Men jag känner att vi är underdogs och har allt att vinna.

Vad talar för LHC?

– Att vi har en bredare trupp än dom och har fler som kan bidra. Luleå har vassare spetsspelare men jag tror bredden gynnar mer i längden.

Ikväll onsdag spelas den första matchen i bäst av fem matcher. Det lär bli storpublik i Coop Arena Norrbotten från klockan 19;00.

– Jag hoppas på en publikfest, trots att det gynnar dom mest. Då blir det extra kul att tysta ner dom. Det känns väldigt inspirerande att få spela final igen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så mycket kostade planerna på linbanan

Nyheter 3,1 miljoner på fem år Förra veckan stod det klart att kommunen lägger ner planerna på linbana mellan Häggvik och Väsjön. Projektet har kostat 4,3 miljoner kronor.tisdag 21/5 11:20

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Nyheter Böjer sig inte för partitoppen Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.måndag 20/5 16:34

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt