Foto: Anders Ekström

Ramboldt vill ta revansch på Luleå i SM-finalen

Förra säsongen föll Linköping med 2–1 i matcher mot Luleå i SM-finalen. Även 2018/19 möts de i finalen och denna gång vill Emilia Ramboldt och hennes LHC ha revansch.

  • Publicerad 15:30, 13 mar 2019

Linköping var visserligen aningen svajiga, men gjorde ändå en klart godkänd SDHL-serie och placerade sig som trea i tabellen. Därpå visade laget klass i slutspelet och slog först ut Djurgården i kvarten (3–1) och sedan klara 3–0 i matcher mot Modo i semin.

Backen Emilia Ramboldt, från Gillbo, är glad hur laget tog sig an hockeyslutspelet.

– Det har börjat över förväntan faktiskt. Vi började lite knackigt mot Djurgården i kvarten (0-5) men därefter steppat upp rejält, säger Emilia som varit i klubben sedan 2013.

– Att slå Modo i tre raka var väldigt starkt och imponerande tycker jag.

På vilket sätt har ni steppat upp?

– Vi känns starkare och mer effektiva, vi har satt chanserna hittills och kan sedan hålla ledningen. Även ett starkt målvaktsspel. Alla har verkligen klivit upp en nivå nu.

Spelat många finaler

Emilia, som hunnit bli 30 år, har spelat åtta eller nio SM-finaler (egen uppskattning) och då tagit fem guld. Två med Linköping (2014-15), två med AIK och ett med Segeltorp (2010).

Med de två senaste gångerna har det blivit silver (2018, 2016). Båda gångerna har Luleå varit starkare och samma Luleå står för finalmotståndet även denna gång.

– Det blir tredje gången gillt mot dom och jag litar på det ordspråket. Vi har en revansch att utkräva, det är alltid tufft att förlora mot just rivalen Luleå.

– Vi går för guldet även fast dom har pressen, de flesta tror på Luleå som segrare. Men jag känner att vi är underdogs och har allt att vinna.

Vad talar för LHC?

– Att vi har en bredare trupp än dom och har fler som kan bidra. Luleå har vassare spetsspelare men jag tror bredden gynnar mer i längden.

Ikväll onsdag spelas den första matchen i bäst av fem matcher. Det lär bli storpublik i Coop Arena Norrbotten från klockan 19;00.

– Jag hoppas på en publikfest, trots att det gynnar dom mest. Då blir det extra kul att tysta ner dom. Det känns väldigt inspirerande att få spela final igen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Då invigs nya Malmparken

Nyheter Projektledare berättar om parken: "Det blir en fantastisk stadspark" I juni invigs Malmparken. Då ska en helt ny lekpark, en fotbollsplan, grillplats samt en vattenlek som är ljussatt under kvällarna vara färdig.torsdag 21/3 8:08

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Nu ska Eriksbergsskolans framtid utredas

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande: "Vi tittar på alla aspekter" I augusti ska framtidsplanerna för Eriksbergsskolan stå klara. Ett alternativ man ska titta närmare på som evakueringsplats, under renoveringsarbetet av skolan, blir Helenelundsskolan.tisdag 19/3 14:25