Foto: Michael Folmer

Ramsell matchhjälte i kvalet –"Skönt att äntligen få utdelning"

Han har knappt spelat alls i år och kämpat med flera sega skador. Men när det som mest behövdes klev veteranen Kalle Ramsell, 30, fram och kunde med sitt 2–1-mål ge Sollentuna ett bra läge inför söndagens kvalretur.

  • Publicerad 21:57, 6 nov 2019

Vi kan inte spela på resultat, det såg man ju mot Gefle. Vi ska ta tag i det direkt och köra på.

Det började dock inte lika roligt på Motala Idrottspark. Efter en intensiv första halva kom kallduschen efter 22 minuter då hemmalaget gjorde 0–1 via Ahmed Qasem .

Men det stoppade inte Sollentuna.

Efter några omjusteringar i halvtid tog gästerna över matchen. Med två mål mellan matchminut 61 och 74 vände SFK sedan på steken.

Via två fina inlägg från Thibaut Molinattis känsliga vänster kunde först Brwa Pishdari nicka in 1–1 och därpå dundrade Kalle Ramsell in 2–1 snett-inåt-bakåt.

Två extremt viktiga mål.

– Skönt att vi vann och fick utdelning. I serien har vi haft svårt att få in bollen så det var härligt att lyckas nu, säger Kalle Ramsell.

– 2–1 är ett bra resultat och vi är nöjda.

Bara gjort fem starter

Veteranen Kalle, som hunnit bli 30 år, har missat i princip hela säsongen efter sega skador i knät och hälsenan. Men när han behövdes som mest klev Rotebrograbben fram och visade varför han varit en så viktig pjäs i SFK under nästan hela 10-talet.

– Det var kul att vara tillbaka, såklart. Jag tycker ändå att det gick rätt bra trots att jag bara spelat en match tidigare i höst.

Var ni nervösa inför matchen?

– Nej, det tycker jag inte. Vi hade en bra inställning och tog över matchen helt i andra. Även om vi sjönk lite för lågt i slutet och gav bort några halvchanser var det rättvist, absolut.

På söndag – 16:00 – spelas returen på Sollentunavallen.

– Jag tycker det ser bra ut inför söndag och det är bara att gå ut och köra. Det är bara full fart som gäller och pressa på. Vi kan inte spela på resultat, det såg man ju mot Gefle. Vi ska ta tag i det direkt och köra på.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentunabo prisas för blogg om mat

Nyheter Hallå där, Lisa Eisenman! Hallå där, Lisa! I fredags under matmässan i Stockholm fick du och din syster Monica ”Det stora matbloggspriset” som har delats ut sedan 2005. Hur känns det?måndag 11/11 16:30

Fanna BK: ”Vi går för att vinna serien”

Sport Fannas klubbledning tror att truppen kommer att räcka till en framskjuten placering även i division 2. – Vi har kvalitéerna för att vinna. Det är inte ens kaxigt, det är sanning, säger klubbens...måndag 11/11 12:44

Butik rånad under pistolhot i Rotebro

Nyheter En misstänkt person gripen samma dag En man greps under söndagen efter ett larm om ett butiksrån i Rotebro.måndag 11/11 10:56
Stockholm Direkt