Rapaport hoppas på världscupdebut

Helena Rapaport från Ekerö och Mask hoppas på att få debutera i världscupen den här säsongen.

  • Publicerad 10:08, 9 nov 2015

Efter förra säsongens fina resultat fick Helena Rapaport, 21, följa med det svenska fartlaget till Schweiziska Zermatt i september. Väl där gjorde hon så bra ifrån sig att hon nu även får åka med på ett månadslångt läger i USA där hon hoppas på att få debutera i världscupen.

– Det är inget jag räknar med och vågar sikta på, men jag hoppas, säger hon.

Just nu pågår de sista förberedelserna inför resan till USA. Det svenska laget består endast av två åkare, Helena Rapaport och Kajsa Kling som hade sitt stora genombrott för två säsonger sedan. Men väl på plats i USA kommer de att träna tillsammans med det norska och det kanadensiska laget som Sverige samarbetar med.

– Det kommer bli en riktigt spännande säsong då jag fått chansen att hänga med det svenska fartlaget över till staterna för träning. Det kan också bli så att jag gör min världscupdebut där borta, säger hon.

För att ha bästa möjliga förutsättningar att nå dit har hon som många andra tagit hjälp av Andreas Öhgren som hon har haft en tuff sommarträning med. Det gör att Rapaport nu känner sig väl förberedd inför säsongen.

– Träningen har varit grym och jag gick in i försäsongen på skidor med bästa möjliga förutsättningar, avslutar hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter