Rapaports comeback är nära

Mälarötjejen Helena Rapaport, 24, är tillbaka i backarna efter hennes knäskada. Nu blickar hon mot vinterns VM i Åre.

  • Publicerad 11:35, 18 okt 2018

Knäskadan från förra året kräver en liten startsträcka, men det går bra och ser riktigt ljust ut.

Inför den förra säsongen kände sig den alpina landslagsåkaren Helena Rapaport, 24, starkare både mentalt och fysiskt än tidigare. Men säsongen tog slut innan den knappt hann börja för den talangfulla fartåkaren. Under en träning i Schweiz föll hon och ådrog sig en knäskada som höll henne borta hela säsongen. Trots att knäskadan kräver en extra lång startsträcka ser hon nu åter ljust på framtiden.

– Knäskadan från förra året kräver en liten startsträcka, men det går bra och ser riktigt ljust ut. Jag är laddad för en stark comeback och peppad på en ny, viktig säsong, säger hon.

Försäsongen har gått bra. Hon har varit på läger både i Chile och i schweiziska Saas Fee. Nu närmast åker hon till USA och Copper Mountain där landslaget befinner sig större delen av november för att vara redo inför tävlingspremiären i Lake Louise. En tävling hon ser fram emot.

– Lake Louise ska bli riktigt spännande. Jag har åkt där förut och vanligtvis är det perfekta förhållanden där, även om man går ut sent i startfältet, säger Helena Rapaport.

Men säsongens stora mål ligger längre fram i vinter, nämligen hemma-VM i Åre i februari där hon drömmer om att debuten på ett senior-VM sker.

– Det pirrar i hela kroppen när jag tänker på hemma-VM i Åre, det kommer bli så jäkla häftigt. Det vore en dröm som går i uppfyllelse att få göra debut i världsmästerskap inför hemmapublik, familj och vänner, säger hon och fortsätter:

– Jag ska göra allt för att kvala in och få en startplats. Det tas dock inte ut förrän någon vecka innan så tills dess är det fokus på världscupen och att ta mina första poäng, säger Helena Rapaport.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Oviss framtid för Martin Falkeborn

Sport Martin Falkeborns framtid är oviss när kontraktet med IK Frej nu löper ut.torsdag 15/11 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter