Rekorddag i Skolrugbyn med elva lag och 700 åskådare

Årliga skolrugby-turneringen spelades på Korsängsfältet med runt 700 besökare och rekordmånga lag. – Det var väldigt tufft och jämnt men vi kämpade till oss segern, säger Milio Sätre, spelare i Korsängsskolans pojklag efter finalsegern.

  • Publicerad 15:43, 5 jun 2019

Fyra tjejlag var med. De två bästa i gruppen, Bergvretenskolan och Kunskapsskolan, möttes i final.

Det var också de lagen som märktes mest.

Bergvretenskolan kom med inte så ödmjuka smeknamn på sina lagtröjor – som bland annat ”Slaktaren” – och mötte det kollektiva starka Kunskapsskolan.

Killarna hade sju lag med två olika grupper med respektive fyra och tre lag.

Bergvretenskolan vann alla matcher i sin grupp och Korsängsskolan likaså, de flesta väntade att de skulle mötas i en senare final, men så enkelt skulle det inte bli.

Solen hade strålat under gruppspelet och de flesta sprang efter vattenkranen på förmiddagen, men snart föll i stället ohyggligt mycket regn.

Det bara kom som en blixt från himmelen, alla stod tillslut med paraplyer eller letade sig under tak.

Favoritseger

Semifinaldags. Korsängsskolan med flera som spelar rugby även på fritiden hade favoritskapet mot Kunskapsskolan och vann även med tre försök mot noll efter en jämn första halvlek.

Efter det började solen titta fram och när den andra semifinalen mellan Bergvretenskolan och Robinson Vårfru skulle spelas kom även fler åskådare.

Favoritskapet låg hos Bergvreten, men det var Robinsonskolan som styrde bollen genom matchen på offensiv sida. Däremot var Bergvreten blixtsnabba på kontringar och vann till slut matchen med 14–10.

Jag är väldigt stolt över mina killar, säger tränaren för laget Simon Axelsson.

Tjejfinalmatchen spelades direkt efter mellan Kunskapsskolan och Bergvretenskolan.

Det blev den hårda duell som alla hade väntat, men Kunskapsskolan segrade med 12–0.

Pojkfinalen

Killarnas final blomstrade med fin offensiv rugby. ”Korsängen” passade ut bollen på högerkanten två gånger om med försök som följd och det stod 12–0 i halvtid.

Bergvreten försökte kämpa sig tillbaka med då sprang Korsängen in ett försök till. I sista spelet putsade Bergvreten till siffrorna med tre försök emot ett.

Korsängen vann 19–7.

– Det var väldigt tufft och jämnt, men vi kämpade till oss segern. Det känns speciellt för mig för jag är två år yngre än de andra, säger Milio Sätre efter finalsegern.

Skolrugbyn har alltid varit en attraktiv dag för Enköpingsborna genom åren, så blev det även i år med runt 700 besökare.

Mithra Sätre och Simon Axelsson var administratörer för turneringen och berättar om förbättringarna de siktade emot:

Vi har erbjudit skolorna ”riktiga” rugbytränare för att det ska vara så säkert och bra spel som möjligt, säger Mithra Sätre.

I år tog vi in utbildade domare jämfört med tidigare, säger Simon Axelsson, som även var tränare för Bergvretenskolans killar.

Vad kan bli bättre?

Jag vill att ännu fler skolor ska vara engagerade, säger Mithra.

Deltagande lag

Pojkar:
Bergvretenskolan
Entréskolan
Fjärdhundraskolan
Kunskapsskolan
Korsängsskolan
S:t Ilian
Robinson Vårfru

Flickor:
Fjärdhundraskolan
Bergvretenskolan
St: Ilian
Kunskapsskolan

Midsommarlunkare måste hålla avstånd denna gång

Sport Löpartävlingen Midsommarlunken hålls på ett annat sätt i år. Deltagarna får dela upp sig i lag och sporta på var sitt håll för att minska smittspridningen.onsdag 10/6 9:37

Fanna sparkar huvudtränaren

Sport Med bara en månad kvar till seriestart sparkar Fanna BK A-lagstränaren Alexander Alan.onsdag 6/5 10:45