Foto: Mostphotos

Rekordmånga lag när hockeycup spelas i Enköping

I helgen arrangerar ESK-hockey Stora Coop Cup för U14-lag, den sjunde turneringen för säsongen i Bahco- och Sandbrohallen, men med högst antal anmälda lag hittills. – Det ska bli oerhört kul, säger lagledaren i ESK u-14 Anders Persson.

  • Publicerad 16:28, 21 mar 2019

Stora Coop Cup för spelare födda 2005 och uppåt spelas i Enköping i helgen. Cupen har tolv lag anmälda, ett ibland dem är ESK:s U14-lag. Förra säsongen vann ESK:s fjortonåringar Stora Coop Cup, men i år är det fler lag anmälda.

– Ambition är alltid att vinna, men vi satsar i alla fall på att ta oss till A-slutspel, säger Anders Persson, lagledaren i ESK U14.

Stora Coop Cup kommer att spelas i tre dagar, mellan fredag kväll och söndag kväll. Den brukar spelas på en dag men cupen har blivit attraktivare för klubbar det senaste året, ryktet har spridit sig menar lagledaren.

– Det är oerhört kul att vi ska spela en så stor turnering på hemmaplan, vi brukar bli tvungna att åka iväg för att möta många lag. Ryktet antar jag har gått runt, vi har liksom inte frågat runt efter klubbar utan de har kommit till oss, säger Anders Persson.

– Killarna har erfarenheten att spela många matcher på kort tid så rent fysiskt är det inget problem. Jag tror den mentala biten är mer en utmaning, avslutar Anders Persson.

Premiärmatchen står mellan ESK mot AIK klockan 18.00 på fredagskväll.

Lag i turneringen i helgen

1. Enköpings SK HK

2. Lidingö Vikings HC

3. Västerås IK

4. Nacka HK

5. Sollentuna HC

6. Täby HC

7. Njurunda SK

8. AIK

9. Clemensnäs HC

10. Linköpings HC

11. Kils AIK

12. SDE Hockey

Jonas sprang mellan Sälen och Mora

Sport Att cykla nio mil kan vara jobbigt, att skida lika långt är nog värre. Hur är det att springa de nio milen? Vi ringde upp Enköpingsbon Jonas Hermanson för att höra efter.onsdag 21/8 10:49