Patrick Hörnqvist med Stanley cup-pokalen 2016. Foto: Anders Ekström

Rekordsnabbt hattrick av het Hörnqvist

Patric Hörnqvist var glödhet för sitt Pittsburgh den gångna natten. 31-åringen gjorde – på mindre än tre minuter – ett hattrick, vilket var det snabbaste någonsin i klubben.

  • Publicerad 09:00, 5 dec 2018

Inför den tredje perioden stod det 3–3 mellan Pittsburgh och Colorado.

Men då klev Patric Hörnqvist in i handlingarna.

Först slog han in en retur, därpå ett slagskott och till sist ett skott en bit utifrån. Alla tre målen inom 2 minuter och 47 sekunder. Det var det snabbaste hattricket i Pittsburghs Penguins historia. Inte ens världsstjärnorna i pingvinerna ,Sidney Crosby och Mario Lemieux, har mäktat med något liknande.

– Det var en bra kväll att få ett hattrick på. De sista två var bara tur. Det var helt enkelt en sån där dag när pucken går i väg rätt från din klubba. Du tänker inte, du skjuter. Om du inte vet var den kommer att hamna, så tror jag inte att målvakten vet det heller, säger Hörnqvist, enligt Pens Inside Scoop.

Gjort 19 poäng

Totalt har Gillbosonen gjort 19 poäng (12+7) i årets NHL-säsong. Pittsburgh ligger sexa i Metropolitan division, vilket innebär en tolfteplats i den östra conferensen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Gott om sportlovsaktiviteter i Sollentuna

Nyheter Det här kan du göra under veckan Skridskor, pysselstund eller samisk samtidskonst? Nu börjar sportlovet och det finns gott om aktiviteter för den som kommer att spendera veckan i Sollentuna.fredag 22/2 11:00

Flera anställda larmar om arbetsmiljön

Nyheter Befintliga och tidigare anställda på kommunledningskontoret beskriver en dysfunktionell organisation där medarbetare är rädda och riskerar utsättas för drev som ofta resulterar i att de säger upp sig...fredag 22/2 9:00