Revanschsugen Felicia repade mod och tog VM-silver

Trots guldambitioner i kata blev Felicia Sökare där utan medalj. Men missen gav istället energi och revanschkänslan ledde till ett VM-silver i fightmomentet, kumite.

  • Publicerad 13:00, 9 sep 2019

Vid fjolårets EM blev det ett guld i kata (rörelsemönster utan motstånd) och ett brons i kumite (fight). Felicia Sökare tränar kata mest och var en favoriterna till ett ta guldet i JKS-karatens VM i Dublin som nyligen avgjordes.

Men det blev sorti redan innan semin.

– Det var en besvikelse helt klart. Jag hade högre förväntningar och siktade på ett till VM-guld i kata likt 2016, säger Felicia som bor i centrala Väsby.

Istället gav medaljmissen energi i kumiten.

– Ja, det gav mig kraft och jag kände mig revanschsugen. Jag har lagt mest tid på kata så det var det extra roligt att kunna nå finalen och ta en silvermedalj i kumite.

Svår final

Felicia tog sig hela vägen till finalen i seniorklassen. Där blev dock en japanska övermäktig.

– Hon är en stor förebild och det var stort att få möta en så duktig motståndare. Finalen var en härlig upplevelse och nästan som ett pris i sig. Hon vann klart till slut men jag fick bra feedback av folk som såg finalen att jag gjorde det bra.

Sedan tidigare hade Sökare fem EM-medaljer och två i VM. Nu kan hon lägga till ett VM-silver i det redan digra prisskåpet.

– Jag är väldigt nöjd med silvret. Jag fick gå flera bra och utvecklande matcher och silvret kompenserade upp missen i kata.

I veteranklassen, +50, tog Felicias mamma Karin två VM-guld. Ett i kata och ett i kumite.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Här öppnar Norrort första gamingcenter

Nyheter "Du lämnar frugan eller mannen när du shoppar" I veckan öppnar det första gamingcentret i Norrort. Med plats i Täby centrum hoppas ägarna kunna locka ännu fler till spelvärlden.måndag 20/1 17:02

Två av tre scoutkårer i Väsby utan fungerande lokal

Nyheter "Vi behöver längre arrendeavtal för att våga bygga" Två av Väsbys tre scoutkårer saknar fungerande lokal. En stuga brann ner i somras och en lokal är "iskall" på vintern. Nu väntar scouterna på besked från kommunen om framtiden.måndag 20/1 12:00

Väsbys energi tröt i Piteå

Nyheter Tappade 3–1 till förlust i sudden death Väsby Hockey dukade för tre poäng i söndagens bortamatch mot Piteå, i motsats till dagen innan blev dock tredje perioden den tyngsta. Piteå HC vände och vann i sudden death, 4–3.söndag 19/1 19:10
Stockholm Direkt