Redo. Mikaela Jarl och Dorotea Larsson tävlar för Enebybergs IF och i helgen deltar de i riksmästerskapen i konståkning. Foto: ROLF ANDERSSON

Riksmästerskapen nästa för Enebybergs konståkerskor

Under helgen pågår SM och RM i konståkning nere i Malmö. Och två av deltagarna är Mikaela och Dorotea som åker för Enebybergs IF. ”Det kommer vara väldigt lärorikt”.

  • Publicerad 10:25, 16 dec 2016

Det bästa som finns är att kunna uttrycka sig på isen att leva sig in i musiken är som att spela en roll i hur man agerar med hela kroppen

Just nu är 13-åriga Mikaela Jarl och 12-åriga Dorotea Larsson nere i Malmö för att delta i Riksmästerskapen i konståkning.

Bägge representerar Enebybergs IF och målet är inte att vinna – inte nu i alla fall. Nu satsar de på att få lärdomar med sig hem.

– Det kommer vara väldigt lärorikt att få se alla duktiga åkare på SM och sen de som åker i min grupp. Jag kommer att kämpa och försöka så gott jag kan, men det är otroligt i sig att bara få vara med, säger Dorotea.

– Det ska bli spännande, jag känner mig nervös, men jag tror det kommer gå ganska bra, säger Mikeala.

Välslipat program

En vanlig träningsvecka består av fem-sex pass och både Mikaela och Dorotea har slipat på sina individuella program i över ett år. Att nu få visa upp dem för en storpublik ska bli något alldeles extra.

– Jag älskar min sport, att få tävla och visa upp sig för domare är hur kul som helst – att visa vad jag verkligen går för, säger Mikaela.

– Det bästa som finns är att kunna uttrycka sig på isen att leva sig in i musiken är som att spela en roll i hur man agerar med hela kroppen.

Båda åker i vanliga fall i Elitserien och i helgen tävlar de i klassen Ungdom13 - samtidigt avgörs även SM för seniorer. Och givetvis har Enebybergs-tjejerna siktet inställt på att en dag tävla i SM och större mästerskap.

– Målet är att vara med i landslaget, men det viktigaste är ändå att ha kul samtidigt som jag utvecklas, säger Dorotea.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täbys polischef om skottlossningen

Nyheter "Inget hot mot samhället" Det var i lördags morse som en man i skottsäker väst och hjälm sköts av polisen utanför polishuset vid Täby centrum.måndag 28/5 8:18

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Vi är stockholm