TRE. Överbys Lena Wiman har tagit tre guld i GP hittills 2018. Foto: Michael Folmer

Rivstart för Lena Wiman och Överby HF

Överbys ridskolechef Lena Wiman har fått en fantastisk start på 2018. Lena och valacken Donnerstein har nämligen vunnit tre av fyra GP:s hittills i år. Dessutom har klubben skördat andra framgångar på sistone.

  • Publicerad 16:30, 11 maj 2018

Lena var lite osäker på Donnerstiens form inför årets säsongsstart. Den 17-åriga valacken var halt under hösten och hade svårt att träna för fullt.

Oron var dock obefogad.

Lena Wiman och Donnerstein lyckades nämligen att pricka formen när dressyrtävlingarna nyligen drog igång. I premiären, i Lidköping, blev ekipaget fyra i grand prix (GP) – och vann sedan GP special.

I början på maj vann duon därefter även GP och GP Kür på Hammarö, Värmland.

– Jättekul att man hittade formtoppen direkt. Vi har dessutom höjt våran grundribba gällande poäng på tävling så det känns väldigt roligt, berättar Lena som dessutom slog rekord på GP Kür med över 72 procent.

– Jag är väldigt stolt över mig själv och Donnerstien.

Senare i sommar väntar SM i dressyr för ekipaget.

Samtidigt som Lena gjorde succé gjorde även Överby HF en bra prestation på Stockholmsmästerskapet i dressyr för ridskoleelever (storhäst). Den avgjordes i Vällingby. I seniorklassen blev ÖHF etta, tvåa och trea. Dessutom seger i Young rider-klassen.

– Jättekul! Det är ett kvitto på vår höga standard på våra elever och hästar, fortsätter Lena.

Filippa Östergård (Viola) vann Young rider. Sandra Andersson (Satori) blev etta i seniorklassen medan Ia Pettersson (Cantara) blev tvåa. Bronset togs av Hanna Tennemar på hästen You 2 Venna.   

Dessutom vann ÖHF ponnyallsvenskans (div 3) första dressyromgång i Järfälla nyligen.  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26