TRE. Överbys Lena Wiman har tagit tre guld i GP hittills 2018. Foto: Michael Folmer

Rivstart för Lena Wiman och Överby HF

Överbys ridskolechef Lena Wiman har fått en fantastisk start på 2018. Lena och valacken Donnerstein har nämligen vunnit tre av fyra GP:s hittills i år. Dessutom har klubben skördat andra framgångar på sistone.

  • Publicerad 16:30, 11 maj 2018

Lena var lite osäker på Donnerstiens form inför årets säsongsstart. Den 17-åriga valacken var halt under hösten och hade svårt att träna för fullt.

Oron var dock obefogad.

Lena Wiman och Donnerstein lyckades nämligen att pricka formen när dressyrtävlingarna nyligen drog igång. I premiären, i Lidköping, blev ekipaget fyra i grand prix (GP) – och vann sedan GP special.

I början på maj vann duon därefter även GP och GP Kür på Hammarö, Värmland.

– Jättekul att man hittade formtoppen direkt. Vi har dessutom höjt våran grundribba gällande poäng på tävling så det känns väldigt roligt, berättar Lena som dessutom slog rekord på GP Kür med över 72 procent.

– Jag är väldigt stolt över mig själv och Donnerstien.

Senare i sommar väntar SM i dressyr för ekipaget.

Samtidigt som Lena gjorde succé gjorde även Överby HF en bra prestation på Stockholmsmästerskapet i dressyr för ridskoleelever (storhäst). Den avgjordes i Vällingby. I seniorklassen blev ÖHF etta, tvåa och trea. Dessutom seger i Young rider-klassen.

– Jättekul! Det är ett kvitto på vår höga standard på våra elever och hästar, fortsätter Lena.

Filippa Östergård (Viola) vann Young rider. Sandra Andersson (Satori) blev etta i seniorklassen medan Ia Pettersson (Cantara) blev tvåa. Bronset togs av Hanna Tennemar på hästen You 2 Venna.   

Dessutom vann ÖHF ponnyallsvenskans (div 3) första dressyromgång i Järfälla nyligen.  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Efter #metoo: "Vi kämpar i motvind hela tiden"

Nyheter Tjejjour bjuder in till panelsamtal med kommunen Drygt ett år har gått sedan #metoo-rörelsen tog fart. Men vad har hänt sedan dess? Alldeles för lite, tycker volontärerna och de anställda på queer-, trans- och tjejjouren Indra. Nu anordnar de ett...fredag 16/11 12:00

Sollentunahäktet lex Maria-anmäls

Nyheter Häktad man dog av vätskebrist Kriminalvården lex Maria-anmäler nu fallet med den man som satt häktad i Sollentuna förra året och dog på grund av vätskebrist.torsdag 15/11 15:52

Så mycket har SL-kortet höjts sedan 1971

Nyheter ✓Hela listan ✓Experterna: Fortfarande billigt ✓"Då skulle det kostat 3 000 kronor" Nu står det klart att SL:s månadskort höjs med 30 spänn till 890 kronor vid årsskiftet. StockholmDirekt har talat med två forskare som förklarar varför de tycker det är rimligt.torsdag 15/11 7:00