TILLBAKA. Robin Karlsson är tillbaka och kan möjligen spela mot Hanviken i morgon. Foto: Jonny Andersson

Robin Karlsson tillbaka i Vilda Väsby

Robin Karlsson är tillbaka Väsby IK HK efter nästan två år i Vita Hästen, Huddinge och Sparta Sarpsborg. Den 24-årige högerbacken kan göra comeback mot Hanviken i morgon.

  • Publicerad 20:40, 26 nov 2019

Under stökiga omständigheter lämnade Robin Karlsson i februari 2018 Väsby för spel i allsvenska Vita Hästen. Inom loppet av några timmar var han klar för Norrköpingsklubben utan att Väsby IK HK varit inblandat.

– Vi har lagt det där bakom oss för länge sedan, det var inget Robin var skyldig till, säger klubb- och sportchefen Tom Tärnström. Jag har haft bra kontakt med Robin när han var i Hästen. Inte så mycket under hans förra säsong i Huddinge, däremot när han inför den här säsongen hamnade i Norge.

Robin är fåordig kring händelsen och ser den också som överspelat.

– Jag är här nu och ska göra mitt bästa för klubben och laget. Det känns bra och speciellt att komma tillbaka. Väsby, och AIK, är klubben i mitt hjärta. Det är här det började, säger han.

I norska Sparta blev det tio matcher innan Robin lånades ut. Den sitsen ville han slippa och parterna bröt kontraktet.

Väsbyspelare även 2020/21

Istället är han tillbaka. Och har skrivit på för 2020/21, vilket gör att han tillsammans med Lubomir Fetkovic och Pontus Karlsson är byggstenar för framtiden.

– Strategiskt viktigt, säger Tärnström.

– Väsby har något på gång, det är en anledning till att jag skrev på för nästa säsong också, säger Robin.

Tiden i Sarpsborg blev inte "som Robin tänkt sig". Sedan han för en månad sedan lämnade Norge har det inte blivit mycket isträning. Däremot har högerbacken hunnit landa i situationen, kört sina gympass och räknar med att vara i god form.

Första ispasset genomförde Robin Karlsson i kväll, någon timme efter att han skrivit på.

Hoppas på spel

– Robin är en bra spelare på den här nivån, det vet vi. Vi tror även att han blir en tillgång för truppen, säger tränaren Viktor Tuurala, som hoppas ha Robin på isen mot Hanviken i morgon.

Om Robin hinner bli spelklar beror på förbundets hantering av övergången.

Med Robin Karlssons entré har Vilda Väsby en fulltalig trupp. Han ersätter Alexander Glimtoft som sedan tidigare lämnat laget.

UTVECKLATS. Robin känner att han utvecklat allt under säsongerna i Hästen, Huddinge och Sparta. Foto: Michael Folmer

Stockholm Direkt