Peter Rönnqvist. Foto: Anders Ekström

Rönnqvist vill se en annan attityd mot Eskilstuna

Senaste matchen var en rejäl djupdykning (1–7) och bandylagets största förlust sedan februari 2016. I helgen vill HIK studsa tillbaka – och hitta tillbaka till det hårda slitet som gav poäng i inledningen.

  • Publicerad 17:20, 7 dec 2018

HIK började säsongen med 5–5 borta mot Köping och en meriterande 4–3-seger hemma mot Gustavsbergs IF. Visserligen hackade spelet en aning, men utdelningen blev ändå bra med tanke på matchbilderna.

Men i söndags kom verkligheten i kapp.

Ett starkt och tänt Djurgårdens IF kunde tämligen enkelt vinna med 1–7 på Östermalms IP. HIK:s största förlust sedan februari 2016, då Ljusdal vann i allsvenskans epilog på vallen (2–9).

– Jo, det var en djupdykning men inte oväntat eftersom de första två matcherna inte var speciellt bra från vår sida. Det är bara glömma och gå vidare, säger huvudtränaren Peter Rönnqvist.

Hur då?

– Vi måste direkt hitta tillbaka till vår mentala nivå där vi strider för varje meter. Orkar vi inte det får vi det jobbigt igen på söndag.

Match på klassiska Isstadion

På söndag åker Lunden till Eskilstuna för att möta nästjumbon på Isstadion. I bortalaget är spelfördelaren Daniel "Möken" Mökander tillbaka efter avstängning.

– Vi kommer nog att förväntas driva matchen. Det blir fokus på att hitta ett offensivt spel på egen planhalva och att börja bygga bakifrån. Vi har lång tid kvar innan spelet sitter bra, kanske till efter jul eftersom vi fortfarande har så få pass på stor bana.

Vad vill du mer se på söndag?

– Attityd och en vilja att slita ihjäl sig för att försvara målet. Vi ska vara beredda att jobba hårt för att få lägen uppåt och inte gå bort oss med för många spelare i anfallen. Alla lag kan ju kontra.

Ligger femma

HIK har tre poäng på tre matcher och ligger femma i en haltande division 1 östra. EBS är näst sist med en spelad poäng. Förra helgen hämtade de upp till oavgjort mot Gustavsberg (5–5).

Eskilstuna är av hävd svårslagna hemma, det är sedan gammalt.  

– Vi hade lite problem mot dom borta sist, de är ett lurigt lag som kan göra överraskande grejer. Kanske lite oortodoxa till och med. EBS har även flera bra skyttar och duktiga spelare som vi måste se upp med.

Matchen startar 14:00 på söndag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hur hittar man en kompis?

Nyheter Anton och Ebrahim träffades genom kompismatchning Hitta gemensamma intressen och ta tid till att hitta på saker. Det berättar Anton från Järfälla och Ebrahim från Rotebro, som hittade varandra genom Kompis Sverige, är en bra start på en vänskap.söndag 19/5 10:00

Kommunen ändrar sina rutiner efter missförhållanden på Northside

Nyheter Utredning visar på utbredd tystnadskultur En extern utredning visar på en tystnadskultur på Northside, bestraffningar med våld och sexuella trakasserier. Sollentuna kommun meddelar nu att rutiner kommer förändras för fritidsgårdsverksamheten.lördag 18/5 11:00

Sara och Dora har sålt majblommor för 42 000 kronor

Nyheter Sollentunatjejerna berättar om säljknepet 31 320 och 11 250 kronor. Så mycket pengar har sjätteklassarna Sara och Dora från Sollentuna International School samlat in genom att sälja majblommor.fredag 17/5 14:51
Stockholm Direkt