Peter Rönnqvist. Foto: Anders Ekström

Rönnqvist vill se en annan attityd mot Eskilstuna

Senaste matchen var en rejäl djupdykning (1–7) och bandylagets största förlust sedan februari 2016. I helgen vill HIK studsa tillbaka – och hitta tillbaka till det hårda slitet som gav poäng i inledningen.

  • Publicerad 17:20, 7 dec 2018

HIK började säsongen med 5–5 borta mot Köping och en meriterande 4–3-seger hemma mot Gustavsbergs IF. Visserligen hackade spelet en aning, men utdelningen blev ändå bra med tanke på matchbilderna.

Men i söndags kom verkligheten i kapp.

Ett starkt och tänt Djurgårdens IF kunde tämligen enkelt vinna med 1–7 på Östermalms IP. HIK:s största förlust sedan februari 2016, då Ljusdal vann i allsvenskans epilog på vallen (2–9).

– Jo, det var en djupdykning men inte oväntat eftersom de första två matcherna inte var speciellt bra från vår sida. Det är bara glömma och gå vidare, säger huvudtränaren Peter Rönnqvist.

Hur då?

– Vi måste direkt hitta tillbaka till vår mentala nivå där vi strider för varje meter. Orkar vi inte det får vi det jobbigt igen på söndag.

Match på klassiska Isstadion

På söndag åker Lunden till Eskilstuna för att möta nästjumbon på Isstadion. I bortalaget är spelfördelaren Daniel "Möken" Mökander tillbaka efter avstängning.

– Vi kommer nog att förväntas driva matchen. Det blir fokus på att hitta ett offensivt spel på egen planhalva och att börja bygga bakifrån. Vi har lång tid kvar innan spelet sitter bra, kanske till efter jul eftersom vi fortfarande har så få pass på stor bana.

Vad vill du mer se på söndag?

– Attityd och en vilja att slita ihjäl sig för att försvara målet. Vi ska vara beredda att jobba hårt för att få lägen uppåt och inte gå bort oss med för många spelare i anfallen. Alla lag kan ju kontra.

Ligger femma

HIK har tre poäng på tre matcher och ligger femma i en haltande division 1 östra. EBS är näst sist med en spelad poäng. Förra helgen hämtade de upp till oavgjort mot Gustavsberg (5–5).

Eskilstuna är av hävd svårslagna hemma, det är sedan gammalt.  

– Vi hade lite problem mot dom borta sist, de är ett lurigt lag som kan göra överraskande grejer. Kanske lite oortodoxa till och med. EBS har även flera bra skyttar och duktiga spelare som vi måste se upp med.

Matchen startar 14:00 på söndag.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Larmet: "osund" arbetsmiljö på kommunen

Nyheter Tystnadskultur, bestraffningar och rädsla Sollentunas politiker har fått många och allvarliga signaler om en osund och bristfällig arbetsmiljö inom kommunen. Det menar Sollentunapartiet, som nu vill se en extern och oberoende granskning av...fredag 15/2 12:54

Fullt utvecklad villabrand i Sollentuna

Nyheter Kvinna förd till sjukhus En villa i Töjnan brinner just nu, vilket orsakat kraftig rökutveckling som märks av i centrala Sollentuna. Räddningstjänst arbetar på platsen för att få branden under kontroll.onsdag 13/2 8:39

Stort stopp på pendeln norr om Stockholm

Nyheter SL:s prognos: Då rullar tågen igen Sedan över en timme tillbaka har det varit stopp i pendeltågstrafiken norrut.tisdag 12/2 16:46