Foto: Kjelle Svensson (Viksjö fototjänst)

Rotan föll i årets första match

Rotebros innebandyherrar fick en motig start på året. I första matchen efter juluppehållet föll Rotan med 5-6 borta mot Rosersberg i en tät tillställning.

  • Publicerad 10:00, 6 jan 2018

Oddsen var helt klart i Rotans fördel inför matchen. Laget låg trea och vann den senaste matchen (mot Jakan 9-2) innan juluppehållet. Motståndaren Rosersberg däremot hade börjat serien bra, men sedan dalat.

Men det spelade mindre roll på fredagskvällen inför 207 själar i Rosershallen.

Hemmalaget tog ledningen efter halva första, men sedan var det jämnt hela matchen. Efter period 1 stod det 2-2, och efter två perioder ledde Rotan med 3-2. Skyttekungen Marcus Mildenberger tvåmålsskytt.

Lagen fortsatte därefter att följas åt och efter halva avslutningsperioden stod det 4-4. Grinihy och tätt som ett derby ska vara. Men det skulle visa sig att hemmakämparna var det starkaste laget den fredagskväll i norra Stockholm. Två hemmamål gav en ledning med 4-6 och trots en sen reducering av Rotan kunde Rosers hålla undan. Slutresultatet blev 5-6 till Roserbergs IK, som därmed klättrade i division 1-tabellen.

I en haltande tabell ligger dock Rotebro kvar som trea och kommer göra det även efter den 13:e omgången är spelad. Nästa match spelas på lördag hemma mot IBK Runsten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Sollentuna tappar i miljöranking

Nyheter Sollentuna tappar 20 placeringar sedan förra året i rankningen Sveriges miljöbästa kommun. Men miljöarbetet har inte försämrats, menar Inger Mattsson, projektledare för miljö och klimat på Sollentuna...onsdag 18/7 9:52

(S) nya gruppledare laddar för valet

Nyheter Möt Socialdemokraternas Joakim Jonsson Valet i september närmar sig. Vi i Sollentuna har därför tagit en pratstund med alla partiers gruppledare – för att få veta mer om vilka de är som privatpersoner och vilken fråga som är viktigast för...tisdag 17/7 15:48