Rotan hämtade upp – men tappade mot slutet

Täby FC blev vinnare i det heta toppmötet på onsdagen. Rotebro hade slagläge i sluttampen efter en fin upphämtning – men tappade och föll med 4–6.

  • Publicerad 09:00, 8 nov 2018

Att det var två topplag som möttes var tydligt. Tempot var högt och matchen påminde långa stunder om en allsvensk kamp. Täby spelade ju även mycket riktigt i allsvenskan 2017/18. Matchen var även extra speciell för flera Rotanspelare (bland annat Nyholm) då de har ett förflutet i just TFC.

Rotan bjöd upp bra till dans på onsdagen, men det var obesegrade Täby som hela tiden var snäppet före.

Efter en mållös första visade TFC vägen i mittenperioden. Gästernas Christoffer Dunvret gjorde då både 0–1 och 1–2 (i box play) i andra. Målskytt däremellan var Rotans Daniel Wikman.

Händelserik tredje

I början på tredje kom även 1–3 från samme Dunvret. Ridå? Nej, Rotan kom igen. Sebbe Mellqvist reducerade omgående till 2–3. Visserligen kom även 2–4 från gästerna innan Rotebro fick feeling – igen.

Anders Lundin, som kom på mellanhand på ett baklängesmål, reducerade först till 3–4. Därpå kom även kvitteringen av Sebbe Mellqvist.

I sluttampen stod matchen och vägde. Hemmalaget hade en boll inne men den blev bortdömd för hög klubba. Istället skulle serieledaren och ex-allsvenskingen visa sig vara numret större i Norrortsderbyt. TFC:s Marcus Ström gjorde både 4–5 och sedan 4–6 i öppen kasse.

Täby är fortsatt serieledare medan Rotebro IBK ligger femma efter sju omgångar av ettan. I helgen väntar Bele Barkarby.

Rotans tre stjärnor

*** Patrik Jeppsson

** Sebastian Mellqvist

* Tim Lundström

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt