Rotan har ena foten i division 1 – avgörande på onsdag

Rotebro fick en gratischans att kvala – och innebandydamerna har verkligen tagit den. På torsdagen kom andra raka kvalsegern och nu har de en god chans att få stanna i ettan. Nästa vecka spelas den avgörande "finalen".

  • Publicerad 10:00, 12 apr 2019

Vi klev ut med ett stort självförtroende och satte ett bra offensivt tryck från start

Egentligen kom Rotebros innebandydamer sist i division 1 den gångna säsongen och skulle åkt ur. Men de fick en andra chans eftersom Älvsjö B inte fick kvala samtidigt som deras allsvenska a-lag.

Och de har verkligen tagit det halmstrået.

På de två inledande matcherna har laget vunnit båda och har nu har maxpoäng. I första matchen slogs Vaxholm med 9–4 och igår blev det klara 11–5 mot Tumba. Både matcherna spelades hemma.

– Vi klev ut med ett stort självförtroende och satte ett bra offensivt tryck från start. Vi dippade en stund i andra perioden men växlade upp starkt i tredje och stängde matchen, sa tränaren Mårten Storm till hemsidan efter torsdagsmatchen.

Allt avgörs nästa vecka

En match återstår och den spelas mot Nacka Wallenstam som också har full pott hittills. Den ska spelas på onsdag i Ormingehallen, Nacka.

Vinnaren i den matchen spelar i division 1 nästa säsong. Spännande avslutning onekligen.

Kvalet till division 1

Rotebro – Vaxholm, 9-4

Rotebro – Tumba, 11-5

Nacka – Rotebro, 17 april borta

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här kan du bada med din hund

Nyheter Sex olika badplatser i Sollentuna Generellt går det bra att bada med hunden på badplatserna i Sollentuna – med ett par undantag – förutsatt att den är kopplad och att ägaren följer så kallad god sed.måndag 24/6 11:30

Stigenberg utesluts ur SD

Nyheter Kommunföreningens ordförande får gå Partitoppen utesluter Sverigedemokraternas gruppledare i Sollentuna.måndag 24/6 11:20

Nya SL-försöken för kyla i sommar

Nyheter Värmebölja. ✓ Knapptrick ✓ Nya AC-bussar – osäkert med svalka på ersättningsbussarna Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.måndag 24/6 8:09
Stockholm Direkt