Rotan har ena foten i division 1 – avgörande på onsdag

Rotebro fick en gratischans att kvala – och innebandydamerna har verkligen tagit den. På torsdagen kom andra raka kvalsegern och nu har de en god chans att få stanna i ettan. Nästa vecka spelas den avgörande "finalen".

  • Publicerad 10:00, 12 apr 2019

Vi klev ut med ett stort självförtroende och satte ett bra offensivt tryck från start

Egentligen kom Rotebros innebandydamer sist i division 1 den gångna säsongen och skulle åkt ur. Men de fick en andra chans eftersom Älvsjö B inte fick kvala samtidigt som deras allsvenska a-lag.

Och de har verkligen tagit det halmstrået.

På de två inledande matcherna har laget vunnit båda och har nu har maxpoäng. I första matchen slogs Vaxholm med 9–4 och igår blev det klara 11–5 mot Tumba. Både matcherna spelades hemma.

– Vi klev ut med ett stort självförtroende och satte ett bra offensivt tryck från start. Vi dippade en stund i andra perioden men växlade upp starkt i tredje och stängde matchen, sa tränaren Mårten Storm till hemsidan efter torsdagsmatchen.

Allt avgörs nästa vecka

En match återstår och den spelas mot Nacka Wallenstam som också har full pott hittills. Den ska spelas på onsdag i Ormingehallen, Nacka.

Vinnaren i den matchen spelar i division 1 nästa säsong. Spännande avslutning onekligen.

Kvalet till division 1

Rotebro – Vaxholm, 9-4

Rotebro – Tumba, 11-5

Nacka – Rotebro, 17 april borta

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37