Rotebro bröt jobbig trend – slog derbyrivalen Spiders

Den dåliga trenden är nu ett minne blott. Ledigheten verkade ha gynnat Rotebro IBK som vann en meriterande hemmaseger mot Järfälla på onsdagen och tog därmed poäng igen efter en lång torka.

  • Publicerad 10:00, 10 jan 2019

Vi får gå tillbaka till den 2 november för att hitta den senaste gången som Rotebros innebandyherrar vann 2018/19. Därpå blev det fem raka förluster, bland annat en stortorsk kot Uppsala Teknologer (3–13).

Men nu är den jobbiga trenden slut.

Efter ett längre uppehåll drog division 1 igång igen på onsdagen. Och Rotan verkade ha funnit formen under matchledigheten och tog tag i taktpinnen hemma mot topplaget Järfälla direkt. Efter drygt halva första ledde RIS med 2–0.

Drog ifrån

Järfälla kvitterade i början på andra (via ex-RIS:aren Rönnlund) men därpå kom det ett ryck från de mörkblåa. Med fem raka mål, över två perioder, drog de ifrån och gick upp till 7–2.

Rönnlund reducerade visserligen, och Järfälla fick in ett tröstmål till, men 7–4-segern för Rotan var ändå odiskutabel. En skönt formbesked och ett lika skönt avslut på den mörka trenden. Segerorganisatörer var Sebastian Mellqvist (2+2) och Jesper Nyholm (1+2).

Match imorgon igen

RIS klättrar i och med segern upp till sjätteplatsen i division 1 östra Svealand och har nu bara fyra pinnar upp till topp 4-lagen. Dock finns det ingen tid för vila, redan på fredagskvällen väntar mittenlaget Alunda borta.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

SD:s ledare blir politisk vilde

Nyheter Bo Ehlin tar över efter Mikael Stigenberg Stigenberg meddelar att han behåller sina förtroendeuppdrag, efter att han utesluts ur Sverigedemokraterna. Lokalgruppen väljer ny gruppledare, Bo Ehlin, efter utredningen.onsdag 26/6 13:45

Var tolfte barn i Stockholm har förälder hos Kronofogden

Nyheter LISTA: Skuldsatta barnfamiljer – så ser det ut i varje kommun i Stockholms län Nästan 42 000 barn i Stockholms län lever i familjer med minst en förälder som har skulder hos Kronofogden. Stor skillnader finns dock mellan kommunerna.onsdag 26/6 11:38

City Gross stänger under 1,5 år

Nyheter Öppnar igen vid årsskiftet 2021 City Gross har nu skrivit avtal med hyresvärden i det nya centrumet med inflyttning om ungefär 18 månader. I slutet på sommaren väntas mer information om de nya hyresgästerna.tisdag 25/6 17:03
Stockholm Direkt