Rotebro bröt jobbig trend – slog derbyrivalen Spiders

Den dåliga trenden är nu ett minne blott. Ledigheten verkade ha gynnat Rotebro IBK som vann en meriterande hemmaseger mot Järfälla på onsdagen och tog därmed poäng igen efter en lång torka.

  • Publicerad 10:00, 10 jan 2019

Vi får gå tillbaka till den 2 november för att hitta den senaste gången som Rotebros innebandyherrar vann 2018/19. Därpå blev det fem raka förluster, bland annat en stortorsk kot Uppsala Teknologer (3–13).

Men nu är den jobbiga trenden slut.

Efter ett längre uppehåll drog division 1 igång igen på onsdagen. Och Rotan verkade ha funnit formen under matchledigheten och tog tag i taktpinnen hemma mot topplaget Järfälla direkt. Efter drygt halva första ledde RIS med 2–0.

Drog ifrån

Järfälla kvitterade i början på andra (via ex-RIS:aren Rönnlund) men därpå kom det ett ryck från de mörkblåa. Med fem raka mål, över två perioder, drog de ifrån och gick upp till 7–2.

Rönnlund reducerade visserligen, och Järfälla fick in ett tröstmål till, men 7–4-segern för Rotan var ändå odiskutabel. En skönt formbesked och ett lika skönt avslut på den mörka trenden. Segerorganisatörer var Sebastian Mellqvist (2+2) och Jesper Nyholm (1+2).

Match imorgon igen

RIS klättrar i och med segern upp till sjätteplatsen i division 1 östra Svealand och har nu bara fyra pinnar upp till topp 4-lagen. Dock finns det ingen tid för vila, redan på fredagskvällen väntar mittenlaget Alunda borta.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så ska Sjöbergs centrum byggas om

Nyheter Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen Sjöberg centrum får ett nytt ansikte. I oktober river man det gamla och i januari börjar man bygga på det nya - om allt går enligt planerna.torsdag 21/3 18:14

Rekordmånga lag när hockeycup spelas i Enköping

Sport I helgen arrangerar ESK-hockey Stora Coop Cup för U14-lag, den sjunde turneringen för säsongen i Bahco- och Sandbrohallen, men med högst antal anmälda lag hittills. – Det ska bli oerhört kul, säger...torsdag 21/3 16:28

Kommunen tar fram skötselplan efter fiskdöd

Nyheter Naturvårdschefen: "Åsträckan ska löpande kontrolleras" Sollentuna kommun tar fram en skötselplan för Vibyån under 2019 - till följd av den stora fiskdöden. Enligt kommunen ska fiskbeståndet i ån eller i Ravalen inte påverkas på lång sikt av händelsen som...torsdag 21/3 16:00