Rotebro bröt jobbig trend – slog derbyrivalen Spiders

Den dåliga trenden är nu ett minne blott. Ledigheten verkade ha gynnat Rotebro IBK som vann en meriterande hemmaseger mot Järfälla på onsdagen och tog därmed poäng igen efter en lång torka.

  • Publicerad 10:00, 10 jan 2019

Vi får gå tillbaka till den 2 november för att hitta den senaste gången som Rotebros innebandyherrar vann 2018/19. Därpå blev det fem raka förluster, bland annat en stortorsk kot Uppsala Teknologer (3–13).

Men nu är den jobbiga trenden slut.

Efter ett längre uppehåll drog division 1 igång igen på onsdagen. Och Rotan verkade ha funnit formen under matchledigheten och tog tag i taktpinnen hemma mot topplaget Järfälla direkt. Efter drygt halva första ledde RIS med 2–0.

Drog ifrån

Järfälla kvitterade i början på andra (via ex-RIS:aren Rönnlund) men därpå kom det ett ryck från de mörkblåa. Med fem raka mål, över två perioder, drog de ifrån och gick upp till 7–2.

Rönnlund reducerade visserligen, och Järfälla fick in ett tröstmål till, men 7–4-segern för Rotan var ändå odiskutabel. En skönt formbesked och ett lika skönt avslut på den mörka trenden. Segerorganisatörer var Sebastian Mellqvist (2+2) och Jesper Nyholm (1+2).

Match imorgon igen

RIS klättrar i och med segern upp till sjätteplatsen i division 1 östra Svealand och har nu bara fyra pinnar upp till topp 4-lagen. Dock finns det ingen tid för vila, redan på fredagskvällen väntar mittenlaget Alunda borta.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tog inte katt till veterinären – Länsstyrelsen omhändertar djuret

Nyheter Allvarligt sjuk i ett och ett halvt år Länsstyrelsen har beslutat att omhänderta en katt som ägs av en kvinna i Sollentuna. Katten ska ha varit sjuk mycket länge, men trots det har ägaren inte sett till att katten får vård.tisdag 22/1 9:26

Inbrott i klädbutik inatt

Nyheter Ingen gripen för brottet Inatt skedde ett inbrott i en klädbutik i Tureberg. Övervakningskameror fångade både gärningspersoner och den bil som användes på bild, men ingen har ännu gripits.måndag 21/1 10:44