AVGÖRANDE. På måndags avgörs handbollsligan för Mattias Windahl och hans AIK. Foto: AIK handboll

Rysare väntar AIK i epilogen – "Kriga för vad allt tygen håller"

Det blir en riktig handbollsrysare på måndagskvällen då handbollsligan ska avgöras. AIK har just nu en poäng mer än jumbon Hammarby inför den ovissa slutomgången. Ligans sista lag åker ur högsta serien så mycket står på spel i thrillern.

  • Publicerad 14:20, 15 mar 2019

Efter en svajig säsong är nu AIK framme i sista omgången av handbollsligan. Efter en seg start har herrlaget spelat upp sig, dock är de i allra högsta grad med i bottenstriden fortfarande.

Inför sista omgången har åtminstone AIK (plats 13) en liten fördel mot jagande Hammarby (plats 14).

AIK har 15 poäng medan Bajen har 14. Strax ovanför ligger tolvan Karlskrona på 16 pinnar. På måndagen spelas den sista omgången av HL och ett lag kommer då att åka ur. De övriga två bottenkonkurrenterna komma få kvala för fortsatt elitstatus.

– Vi har allt i egna händer vilket, trots allt, känns ganska skönt, säger tränaren Henrik Schneider och utvecklar:

– Med tanke på hur säsongen sett ut och att vi varit uträknade men ändå repat oss så känns utgångsläget okej. Nu gäller det att göra det bästa av situationen.

Henrik Schneider. Foto: AIK handboll

Serieettan väntar hemma

AIK förlorade på torsdagen borta mot Alingsås (26-30) och tog inte chansen att säkra kontraktet redan då. Inte heller Hammarby lyckades vinna då de föll hemma mot mittenlaget IFK Ystad (23-24), vilket skapar en riktig nagelbitare i epilogen.

I slutomgången möter AIK serieledande IFK Kristianstad i Solnahallen.

– Dom är ju såklart Sveriges bästa lag och blir en jobbig och tuff motståndare. Vi kommer inte få något gratis så det blir en tuff utmaning. Samtidigt har Kristianstad inget att spela för, och ska snart spela slutspel, och vi har sett ganska bra ut i ett antal matcher, säger Schneider.

Samtidigt möter alltså jumbon Hammarby bottenkonkurrenten Karlskrona i Blekinge.

– Det går inte att spela på resultat och vi kan bara ha fokus på vår insats. Vi lägger full koncentration och energi på vår match och ska "kriga för vad allt tygen håller". Jag hoppas på en bra inställning och attityd och att vi gynnas av hemmaplanen i Solnahallen.

Hur känns det då?

– Det skulle vara extremt roligt att få kvala och det skulle vara en stor framgång efter en tuff säsong. Kristianstad är favoriter men vi ska göra vad vi kan och försöka gripa det här halmstrået som vi fått.

Svartgult har bäst målskillnad bland de tre lagen i bottenstriden (-88). Bajen har -109, medan Karlskrona har -123.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.