Seger. Skå IK vann sin senaste match hemma mot Boo med 6-4. Foto: Johan Älgekrans

Så har hockeysäsongen börjat

Hockeysäsongen är nu i full gång och vi tar oss en titt på hur det har gått för spelarna och lagen från Mälaröarna så här långt.

  • Publicerad 09:47, 10 nov 2017

Skå IK, division 3

Skå IK har haft en tung start på säsongen och hade svårt att få ihop fullt lag till matcherna i inledningen av säsongen. Därför har laget valt att ta in fem utländska spelare för att fylla ut truppen. Trots det har det fortsatt gå tungt för laget som i skrivande stund ligger näst sist i Hockeytrean östra B med nio inspelade poäng på lika många matcher. I den senaste matchen blev det dock en seger för Skå då jumbon Boo besegrades med 6-4.

Ekerö IK, division 4

Ekerö IK som förra säsongen ramlade ur division 3 har fått behålla stommen sedan föregående säsong. Laget har i skrivande stund hunnit spela fyra omgångar vilket har resulterat i tre segrar och en förlust. Det gör att laget just nu ligger på andra plats i division 4 mellersta Stockholm.

Patrik Zackrisson, Sibir Novosibirsk

Patrik Zackrisson har fått en bra start på säsongen och ligger i topp i den interna poängligan i sitt KHL-lag Sibir Novosibirsk. På 28 spelade matcher har Zackrisson stått för sju mål och tio assist. Laget innehar just nu den sista slutspelsplatsen i KHL:s Eastern Conference via sin åttondeplats.

Joakim Nygård, Färjestad

Joakim Nygård har precis som Färjestad haft en bra start på säsongen. Efter sjutton omgångar har den tidigare Skåspelaren stått för sju mål och tre assist. Nygård spelar i Färjestads fruktade förstakedja och många blev förvånade att han inte blev uttagen till landslaget och Karjala Tournament som spelas nu i helgen.

Niklas Arell, Malmö

Niklas Arell har som vanligt varit stabil i ett Malmö Redhawks som blandat fina prestationer med mindre bra under inledningen av säsongen. Malmö ligger i skrivande stund på sjätteplats i SHL och den defensive backen från Ekerö har stått för en assist på de 15 matcher han har spelat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter