Sluttampen. Nu går IK Frej in i de sista matcherna för säsongen med hopp om att få stanna i superettan. Foto: Uffe Lindeborg

Så ska IK Frej säkra kontrakt i Superettan

Just nu ligger IK Frej på strecket. Men laget tänker stanna i Superettan – och nu startar slutspurten. "Vårt mål är att vi slipper kvalplats", säger klubbchef Janne Jonsson.

  • Publicerad 17:05, 18 sep 2019

Under säsongen har det varit en del förluster för IK Frej och med sju matcher kvar ska laget gå mot ett säkrat kontrakt i Superettan.

– Stolpe ut har det varit, tyvärr måste jag erkänna det. Vi spelar fantastiskt bra och fin fotboll men vi har inte varit så effektiva som vi vill, säger Janne Jonsson, klubbchef för IK Frej.

Planen nu är ett offensivare spel och fler bollar mot mål.

– Vi har släppt in för mycket mål helt enkelt, säger han.

Nu till hösten har laget en del nyförvärv, och Janne Jonsson hoppas att det ska visa sig i spelet.

Bland annat har tidigare Frejspelaren Oke Akpoveta kommit tillbaka.

– Han har spelat tre matcher nu. Han gjorde riktigt bra ifrån sig när han spelade hos oss 2016 och det är en boost för alla att han är tillbaka, säger Janne Jonsson.

Under sommaren gjorde IK Frej även ett tränarbyte, och tog in Pablo Piñones Arce och Janne Mian från Hammarby.

– De ger truppen rutin och ett offensivt tänk. Sen har vi även förstärkt tränarstaben med assisterande tränare Magnus Österberg, säger han.

Ett helt nytt lag

Han menar att det viktiga nu är att laget får spela ihop sig.

– Vi bytte helt lag och när jag började hade vi bara sex spelare på kontrakt, nu har vi byggt upp laget. Vårt fokus nu är att vi ska spela ihop oss och det ska generera ett nytt kontrakt i Superettan, säger han.

IK Frej och Hammarby ingick i början av året ett samarbete, som framförallt handlar om att Hammarby lånar ut yngre spelare till Frej.

Det har gett effekt, menar Janne Jonsson.

– Vi satsar på unga spelare och talanger. Även de spelare som tidigt stack utomlands och vill tillbaka till svensk elitfotboll försöker vi få tillbaka. De har en hunger och vill framåt i elitfotbollen, säger han.

Vad har ni för mål nu?

– Vårt mål är att vi slipper kvalplats och så klart vill vi inte åka ur Superettan. Sen vill vi även få större stöd från Täbyborna. Många har nog inte förstått att vi spelar elitfotboll i Täby. Vi vill att Vikingavallen ska vara en lägereld där alla samlas, säger Janne Jonsson.

Ny spelare i laget

Hjalmar Ekdal, numera ett lån från Hammarby IF, men har tidigare spelat för IK Frej.

Jean Carlos De Brito, lån från Hammarby IF.

Albin Mörfelt, värvas till IK Frej från Hammarby IF U19.

Oke Akpoveta, värvas tillbaka till IK Frej. Kommer nu senast från spel i FK Sabail, Azerbajdzjan.

Axel Sjöberg, värvas till IK Frej från Helsingborgs IF U19.


 

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt