TIO. Tio klubbar har utarbetat denna avsiktsförklaring som inom kort börjar verka. Foto: SFK

Samarbete för bättre utveckling

Tio klubbar i norra Stockholm, däribland AIK, har nyligen inlett ett samarbete. Målet är att främja ungdomsfotbollen och att spelarna blir kvar längre i hemmiljön sätts i fokus.

  • Publicerad 12:57, 25 nov 2019

Är man ungdomsspelare mår man bättre i sin egen hemmiljö.

Tidigare i november samlades tio klubbar i norra och västra Stockholm. Syftet var att skriva på den gemensamma avsiktsförklaring gällande barn- och ungdomsfotboll som utarbetats det senaste året.

Leif Karlsson, sportchef AIK ungdomsfotboll, var där för Solnaklubbens räkning.

– Är man ungdomsspelare mår man bättre i sin egen hemmiljö. Låt barnen växa hemma. Tillsammans har vi kommit överens om att det är det bästa sättet att utveckla ungdomsfotbollen i Norrort med omnejd, säger Leif.

Avsiktsförklaringen står på tre ben. Den innehåller en gemensam värdegrund, en plan för utbildning av spelare/tränare/ledare samt den nyss nämnda överenskommelsen för övergångar.

– Jag har jobbat över 20 år som sportchef och värnat om samarbete och goda relationer med grannklubbarna. Det ger alla mer att samarbeta tillsammans. Jag tycker det känns oerhört spännande detta och det ska bli kul att komma igång.

Tidigare AIK-spelaren, Mikael Thorstensson, är delaktig i samarbete i egenskap av klubbchef för Sollentuna FK.

– SFK har under de senaste åren haft som strategi att skapa goda samarbeten och nätverk både inom kommunen och inom vårt distrikt. Vi lägger stor kraft på att inte bara göra Sollentuna FK bättre utan att även bidra till en starkare fotboll i Stockholm.

– Det känns väldigt spännande med detta samarbete, där alla föreningar verkligen har en gemensam drivkraft att skapa sunda värderingar och en bra fotbollsmiljö.

Anslutna klubbar

AIK FF, Bollstanäs SK, IFK Stocksund, IFK Vaxholm, IFK Viksjö, Norrtulls SK, Sollentuna FK, Täby FK, Ursvik IK och Ängby IF.

Stockholm Direkt