Säsong med olika mål för SIK

Förra säsongen föll båda SIK:s bowlinglag tungt i kvalet. Nu till helgen startar respektive Allsvenska igen, där dam- laget siktar på snabb revansch medan herrarna är lite mera blygsamma med sin målsättning.

  • Publicerad 15:30, 8 sep 2017

”Det gäller att vara bättre när det väl gäller

Ja, det blev ett abrupt slut på förra säsongen för SIK:s bowlingseniorer. Efter en stark säsong för respektive lag 2016/17, föll både herr- och damlaget tungt i kvalet tillbaka till eliten. Båda siktade på att gå upp men blev i stället kvar i näst högsta serien även denna säsong.

En hel del vatten har runnit under broarna sedan dess. Framför allt för herr-laget. Under försäsongen har ett par tongivande spelare lämnat, samtidigt som en del skador stör. Men den spelande UK:n, Gustavo Layrisse, ser ändå det positiva med spelartappen.

– Förra säsongen var gruppen inte så tight som man hade velat. Jag hoppas att den blir tightare nu, men såklart är det tunga spelartapp för oss, säger han.

Till sin hjälp i ledarstaben denna säsong får Gustavo in far och son Thelander. Filip, 18, är med i juniorlandslaget och glad över att få ökat ansvar i SIK.

– Det ska bli kul att vara med i fronten och få ta mera ansvar i laget. En del av ansvaret ligger i att själv prestera bra. Det känns bra med säsongsstart, även om det kan bli lite kämpigt
i början med våra skador, säger Filip Thelander.

De senaste säsongerna har SIK satsat hårt på en återkomst till Elitserien. Till vinterns säsong är målsättningen lite mera modest. Layrisse tror på en mellansäsong.

– Ja, den är lite mera nedtonad. Det är dels en tuffare serie, där främst AIK sticker ut och är favoriter, dels har vi tappat bra spelare. Vi har flera bra spelare i laget, men har inte riktigt bredden just nu, säger Gustavo Layrisse och fortsätter:

– Målet blir att hålla oss kvar och då bli topp fyra för att slippa kvala nedåt.

För damlaget gäller däremot en mer tydlig och självsäker målsättning. Laget är intakt och har dessutom fått in ett starkt nyförvärv.

Även en ny intressant tränare har tillkommit.

– Vi har ett starkt lag och försöker nu höja oss ytterligare. Att vi fått in en ny tränare är en del i den processen, säger Annika Kilander som spelat i klubben sedan 2000-01 och som just när är tillfällig spelande UK.

Den nya tränaren heter Magnus Johnsson och nyförvärvets namn är Amelie Holgersson. Hon kommer närmast från regerande svenska mästarna Spader Dam. Ett starkt tillskott. 

Säsongens norra Allsvenska är dock sämre än på flera år, menar Kilander. Det kan påverka Sundbybergs chanser att spela sig i form inför kvalet. För kvala uppåt, det vill Sumpan.

– Vi ska inte säga att serien är enkel, men vi vet att vi har en god chans att vara med i toppen. Men våra mål är högre än så, vi strävar uppåt.

SIK vill nu göra slag i saken och prestera starkt hela säsongen. Två misslyckade kval i rad ligger fortfarande och skaver i bakhuvudet.

– Det gäller att vara bättre när det väl gäller. Tyvärr kan grundserien vara ett krux om inte matcherna blir tillräckligt tuffa. Men för oss finns ingen återvändo nu, vi vill klara kvalet och gå upp. Det är dags nu, säger Annika Kilander.

Damlaget möter BK Elan hemma i sin premiär på lördag. För herrarna väntar Stureby och AIK borta under premiärhelgen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40

Man misshandlad i Hallonbergen

Nyheter En man misshandlades svårt i Hallonbergens centrum tidigt på lördagsmorgonen.lördag 23/6 12:55

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38