Säsongen avgörs på lördag för Sollentuna FK

På lördagen spelar Sollentuna FK sin kanske viktigaste match på flera år. Vill det sig riktigt illa åker fotbollsherrarna ur.

  • Publicerad 09:00, 3 nov 2017

Alla vi ser fram emot att gå ut och prestera och ge allt

Sollentuna FK har åtminstone saken i egna händer inför ettans avgörande på lördag. Fotbollsgänget ligger tre pinnar före jagande Vasalund, som ligger nedanför strecket. Sandviken har samma poäng som SFK (29) men har bättre målskillnad (tre plusmål). Även VIF har bättre målskillnad.

Om Sollentuna tar minst en poäng på lördag hemma mot, redan klara serietvåan, Akropolis IF så är laget alltså klara för ett nytt år i division 1 norra 2018. Men vid förlust gäller det att resultaten från Vasalunds alternativt Sandvikens matcher går med dem.

Kniven mot strupen alltså. Men i SFK-lägret är det trots matchens dignitet relativt lugn.

– Det är en positiv känsla tycker jag, även om det låter klyschigt. Vi har en god stämning och haft bra träningar på sistone, berättar anfallaren Micke Thorstensson.

Formsvaga Sollentuna har blott tagit en poäng på de fem senaste matcherna.

– Vi har inte fått med resultaten på sistone och det är av olika anledningar. Otur, felval, skador. Men resultaten speglar inte vår känsla i gruppen, tvärtom, fortsätter den 32-åriga strikern som gjort fyra mål i år.

Ni står inför den kanske viktigaste matchen i mannaminne och riskerar nedflyttning. Är det betungande?

Nej, jag tycker faktiskt inte det. Snarare att det är spännande med en utmaning och att matchen betyder så mycket. Nu gäller det för spelarna att kliva fram och en sådan här match kan verkligen stärka en grupp.

– Alla vi ser fram emot att gå ut och prestera och ge allt. Sedan får man se vart det leder. Men känslan är positiv i gruppen så här på förhand.

På lördag väntar redan klara serietvåan Akropolis IF från Rinkeby. Fyra dagar senare kvalar de till superettan mot IK Frej.

– De har gjort en fantastisk säsong och är ett sjukt bra lag. All respekt för dem. Men samtidigt är det ett lag som inte har något att spela för och motivation slår klass. Men vi kan inte alls fokusera på hur de tar sig an matchen, utan vi måste helt koncentrera på oss själva.

Du är 32 år, spelat på högsta nivån i Sverige och har varit med länge. Vad förmedlar du ut till laget i ett sånt läge?

– Det handlar mycket om att ha "buisness as usual" och fortsätta med vår uppbyggda struktur som vi har. Vi har en bra daglig verksamhet så det är ingen idé att stressa upp oss i onödan. Snarare ska vi se möjligheterna att kunna spela en match med mycket press. Det är väldigt lärorikt.

– Om någon är nervös så får man komma in och stötta den. Hitta ett sätt att kunna slappna och prestera på lördag.

Det krävs att blåstället är på från matchminut ett. En pinne räcker alltså för Sollentuna, eller om Vasalund tappar poäng. Även Sandviken kan vara en räddningsplanka.

– Det är sällan bra att bara bevaka, utan det är bättre att ha en matchplan där man kan vinna matchen. Spela aggressivt och gå för det, avslutar Micke Thorstensson.

Matchen startar 14:00 på lördag på Vallens gräs.

Mer Mikael Thorstensson

Ålder: 32 år, född 1985.

Moderklubb: Kärrdals IF

Klubbar i urval: AIK, Assyriska, Väsby IK, Tureberg, Sollentuna FK

Facit 2017: 4 mål.

Aktuell: En av spelarna i Sollentuna FK som på lördag spelar en viktig match gällande fortsatt kontrakt i division 1 norra.

Mer omgång 26

Division 1 norra är serien.

Omgång 26 av 26.

Spelas på Sollentunavallen 14:00 lördagen 4 november.

Vasalund möter samtidigt Umeå FC hemma, medan Västerås SK väntar för Sandvikens IF (h). Båda har tre plusmål bättre än SFK.

Om SFK tar minst en poäng mot Akropolis IF på lördag är de klara för division 1 norra 2018. Om de förlorar gäller det att Vasalund inte vinner eller att Sandviken förlorar med många mål.

Mer Akropolis IF

Redan klar tvåa i division 1 norra 2017.

Möter IK Frej i två kvalmöten nästa vecka om en plats i superettan 2018.

Spelar sina matcher vanligtvis på Spånga IP men även använt Grimsta IP.

Laget tränas av greken Konstantinos Panagopoulos och han assisteras av Johan "Grabben" Blomberg. "Grabben" är från Sollentuna och har Helenelunds IK som moderklubb.

Bästa målskytt för AIF är Alagie Sosseh på 15 mål.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trafikverket hotas av böter för buller

Nyheter Tålamodet med Trafikverkets planerade åtgärder vid Trafikplats Kista är slut. Nu hotar Sollentuna kommun med vite.måndag 18/6 17:19

Novelltävling för unga författare

Nyheter Nu har unga och icke-professionella författare chansen att bli publicerade. Sollentuna Författarsällskap söker bidrag till en antologi som ska ges ut nästa år.fredag 15/6 8:00