VÄNDE. Rättvik vände och vann med 1–2 på Örvallen den gångna helgen. Säsongen är därmed slut. Foto: Joacim Wahlberg

Säsongen över för Sundbyberg Heat

Semifinalspöket fortsätter att gäcka Sundbybergs Heat. Trots ett ypperligt läge i semifinalen mot Rättvik föll basebollgänget med 1–2 i matcher och missar därmed den efterlängtade finalen igen.

  • Publicerad 11:00, 28 aug 2019

Målet med säsongen var tydligt. Sundbyberg Heat skulle efter några tuffare år återigen bli ett topplag och det första målet var att nå finalen. Därefter skulle SM-guldet bärgas.

Och det mesta talade för att basebollgänget skulle kunna ta sig dit.

Elitserien gick bra och fyra av de fem förlusterna i serien var mot lag utanför slutspelet. Bara serievinnande Sölvesborg från topp 4-lagen slog Heat i serielunken.

Målsättningen var därför hög inför den gångna helgens slutspel. Eftersom Heat blev tvåa fick de dessutom spela hela semifinalserien mot Rättvik Butchers hemma på Örvallen.

Bra start mot Rättvik

Och det började bra på lördagen.

Sundbyberg, som slagit Butchers fyra gånger i år, vann den första matchen med 6–0. Men därefter var det slut på det roliga.

I den efterföljande matchen samma dag tog dalmasarna revansch och vann med 0–5. Därmed tvingade de fram en tredje och helt avgörande match. Även den spelades på Örvallen.

Men där tog det roliga slut för i år. Sundbyberg hade problem med slagningen och föll med 5–11. Därmed tog säsongen slut i semin ännu en gång.

Det var den åttonde gången sedan 2007 som Heat åkte ur i semifinalen. Då blev det finalförlust mot Karlskoga. Säsongen innan var senaste gången de tog SM-guld.

Semifinalen mot Rättvik

Match 1: Vinst 6–0

Match 2: Förlust 0–5

Match 3: Förlust 5–11

Rättvik vinner med 2–1 i matcher.

Tunnel stängs på grund av skadegörelse

Nyheter Sanering av klotter täpper igen avloppen Sundbybergs stad har stängt Esplanadens gång- och cykeltunneln och fler fotgängare än normalt går nu över järnvägsspåren. Orsaken till åtgärden är en längre tids omfattande skadegörelse i tunneln.onsdag 11/9 10:27

Fler våldtäkter ska klaras upp i Norrort

Nyheter Polisen startar ny sexualbrottsgrupp för norra Stockholm Kortare handläggningstider och fler ärenden som leder till åtal. Det är syftet med en särskild satsning på sexualbrottsutredningar som polisen i norra Stockholm nu startar.måndag 9/9 11:10
Stockholm Direkt