GULD. Ricard Lockner (t v i blått) och Rasmus Schedin (t h med flaskan) fick fira i Kungälv. Foto: Larssons Foto

SBGK:are tog guld i MOS-VM

Målet var lagguld och så blev fallet. SBGK:arna Rasmus Schedin och Ricard Lockner vann VM-guld i MOS förra veckan i Kungälv.

  • Publicerad 17:00, 20 jun 2019

Trots att Rasmus Schedin var debutant i MOS-VM (äventyrsgolf) hade han mycket rutin från den mer traditionella varianten på filt och eternit. Och den inövade skickligheten tog den 28-åringa Ör-bon med sig till Kungälv där VM avgjordes den gångna helgen.

Tillsammans med lagkamraten från Sundbybergs BGF, Ricard Lockner, tog Rasmus och två bangolfare till lagguld på VM.

– Svinkul. Jag var med för att hjälpa till att ta guldet och det var därför jag åkte ner, säger Rasmus.

På MOS-VM tävlar alla individuellt men resultaten från de två första dagarnas sex varv räknas in i lagtotalen. Egentligen var Sveriges andra lag – Sweden 2 – större favoriter men det var laget innehållande två Sumpanspelare som vann.

– Ja, alla fyra i det andra Sverigelaget bor nära banan och hade spelat där mycket. Jag hade aldrig sett banan innan. Vårt lag gjorde en strålande insats från början till slut.

Blev tolva

Individuellt blev Rasmus tolva, vilket var något sämre än hans målsättning att sluta topp 10.

– Det var helt okej ändå, jag hade ju 24 slag i snitt. Men det viktigaste var lagguldet. Den klassen är den mest prestigefyllda, Sverige hade heller inte vunnit sedan 2014.

Hur var det att tävla i ditt första VM?

– Riktigt kul, verkligen. När det brinner som mest är det som roligast men samtidigt tufft mentalt att man kan spela bort ett helt lag. Det är en stor press. Det är kul när det går bra, hemskt när det går dåligt.

Ricard Lockner lyckades även ta ett silver i oldtimers-klassen. Björn Nilsson, från Sundbyberg bangolfklubb, var förbundskapten.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stor polisinsats i Hallonbergen

Nyheter Polisen förtegen Polisen är på plats i Hallonbergen med anledning av ett misstänkt brott.fredag 5/7 15:44

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25
Stockholm Direkt