GULD. Ricard Lockner (t v i blått) och Rasmus Schedin (t h med flaskan) fick fira i Kungälv. Foto: Larssons Foto

SBGK:are tog guld i MOS-VM

Målet var lagguld och så blev fallet. SBGK:arna Rasmus Schedin och Ricard Lockner vann VM-guld i MOS förra veckan i Kungälv.

  • Publicerad 17:00, 20 jun 2019

Trots att Rasmus Schedin var debutant i MOS-VM (äventyrsgolf) hade han mycket rutin från den mer traditionella varianten på filt och eternit. Och den inövade skickligheten tog den 28-åringa Ör-bon med sig till Kungälv där VM avgjordes den gångna helgen.

Tillsammans med lagkamraten från Sundbybergs BGF, Ricard Lockner, tog Rasmus och två bangolfare till lagguld på VM.

– Svinkul. Jag var med för att hjälpa till att ta guldet och det var därför jag åkte ner, säger Rasmus.

På MOS-VM tävlar alla individuellt men resultaten från de två första dagarnas sex varv räknas in i lagtotalen. Egentligen var Sveriges andra lag – Sweden 2 – större favoriter men det var laget innehållande två Sumpanspelare som vann.

– Ja, alla fyra i det andra Sverigelaget bor nära banan och hade spelat där mycket. Jag hade aldrig sett banan innan. Vårt lag gjorde en strålande insats från början till slut.

Blev tolva

Individuellt blev Rasmus tolva, vilket var något sämre än hans målsättning att sluta topp 10.

– Det var helt okej ändå, jag hade ju 24 slag i snitt. Men det viktigaste var lagguldet. Den klassen är den mest prestigefyllda, Sverige hade heller inte vunnit sedan 2014.

Hur var det att tävla i ditt första VM?

– Riktigt kul, verkligen. När det brinner som mest är det som roligast men samtidigt tufft mentalt att man kan spela bort ett helt lag. Det är en stor press. Det är kul när det går bra, hemskt när det går dåligt.

Ricard Lockner lyckades även ta ett silver i oldtimers-klassen. Björn Nilsson, från Sundbyberg bangolfklubb, var förbundskapten.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färdig bro öppnas tidigast 2022

Nyheter Knyter samman kollektivtrafiken mellan Ursvik och Rinkeby Den kunde öppnats för busstrafik 2017, nu är det beslutat att vägbron mellan Rinkeby och Ursvik förblir bommad fram till 2022.fredag 13/12 11:53

Puben som går "bananas" med julpyntet

Nyheter "Vi har nog tolv burar och 20 Ikea-kassar med julgrejer" Innan han tar ut pensionen ska Stefan Lager julpynta puben till den grad att det nätt och jämnt går att komma in. Årets pynt på Bishops Arms har bara en brist – "några partier är för mörka".torsdag 12/12 11:50
Stockholm Direkt