Schemalagd hockey på VNG från 2020

Sedan tidigare finns simning på programmet hos Väsby nya gymnasium och till hösten 2019 även fotboll och innebandy. Nu står det klart att även hockey snart kommer att finnas på schemat på det lokala gymnasiet.

  • Publicerad 11:00, 7 mar 2019

Simning har funnits ett antal år på VNG och drivs i samarbete med Väsby simsällskap som en nationell idrottsutbildning (NIU). Från och med i höst kommer även innebandy (Rotebro IBK) och fotboll (BSK) finnas som tillval som en lokal idrottsutbildning (LIU).

Och från och med hösten 2020 kommer även hockey (LIU) att finnas på det lokala gymnasiet.

– Det är ett steg i helt rätt riktning och det höjer hela seriositeten för hela juniorverksamheten hos Väsby IK. Vi blir även mer konkurrenskraftiga i och med detta, säger sportchefen Tom Tärnström.

Fyra gånger i veckan

Vem från Väsby IK som ska träna gymnasieungdomarna är inte klart än. När hockeyn börjar på VNG 2020 kommer det att köras fyra pass på förmiddagarna. Dessutom kommer det finnas tillgång till gym och skolläkare.

Väsby IK ser bara fördelar med samarbetet.

– Ja, verkligen. Det är attraktivt för oss som förening att ur rekryteringssynpunkt är det jättebra att kunna erbjuda att spela hockey på skoltid. Idag har vi lite glapp i åldrarna så förhoppningsvis kan detta bidra till att Väsby får lag i alla åldersklasser.

– Drömscenariot är att kunna få upp fler spelare till a-laget från de egna leden.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Kommunen häver avtal med kritiserat hemtjänstföretag

Nyheter Får en vecka på sig att avsluta verksamheten i Väsby Upplands Väsby kommun häver avtalet med det kritiserade hemtjänstföretaget Enklare Vardag med omedelbar verkan. Sedan kommunen tagit del av dokumentation som tidningarna Arbetet och Kommunalarbetaren...tisdag 19/3 16:51

Stort slagsmål vid stationen

Nyheter 20-tal ungdomar drabbade samman på lördagen I lördags var det åter oroligt kring Väsby station. På eftermiddagen bröt ett stort slagsmål ut med runt 20 ungdomar inblandade. När polisen kom till platsen skingrades ungdomarna.tisdag 19/3 12:08