Schemalagd hockey på VNG från 2020

Sedan tidigare finns simning på programmet hos Väsby nya gymnasium och till hösten 2019 även fotboll och innebandy. Nu står det klart att även hockey snart kommer att finnas på schemat på det lokala gymnasiet.

  • Publicerad 11:00, 7 mar 2019

Simning har funnits ett antal år på VNG och drivs i samarbete med Väsby simsällskap som en nationell idrottsutbildning (NIU). Från och med i höst kommer även innebandy (Rotebro IBK) och fotboll (BSK) finnas som tillval som en lokal idrottsutbildning (LIU).

Och från och med hösten 2020 kommer även hockey (LIU) att finnas på det lokala gymnasiet.

– Det är ett steg i helt rätt riktning och det höjer hela seriositeten för hela juniorverksamheten hos Väsby IK. Vi blir även mer konkurrenskraftiga i och med detta, säger sportchefen Tom Tärnström.

Fyra gånger i veckan

Vem från Väsby IK som ska träna gymnasieungdomarna är inte klart än. När hockeyn börjar på VNG 2020 kommer det att köras fyra pass på förmiddagarna. Dessutom kommer det finnas tillgång till gym och skolläkare.

Väsby IK ser bara fördelar med samarbetet.

– Ja, verkligen. Det är attraktivt för oss som förening att ur rekryteringssynpunkt är det jättebra att kunna erbjuda att spela hockey på skoltid. Idag har vi lite glapp i åldrarna så förhoppningsvis kan detta bidra till att Väsby får lag i alla åldersklasser.

– Drömscenariot är att kunna få upp fler spelare till a-laget från de egna leden.

Brand i garagelänga på Kavallerigatan

Nyheter En lövhög fattade eld - elden kunde begränsas Strax före klockan 13 på måndagen fick räddningstjänsten ett larm om brand i en garagelänga på Kavallerigatan i Upplands Väsby.måndag 20/5 16:55

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt