SCK siktar på två nya elitserieguld

Nu till helgen startar elitserien i curling igen för Sumpans CK. Och de dubbla regerande mästarna ämnar självklart försvara sina titlar även denna säsong.

  • Publicerad 16:20, 9 nov 2017

Allt annat
vore ju fegt

Det blev alltså dubbelt firande i våras för Sundbybergs curlingklubb. Team Panthera, som hade en fantastisk säsong 2016/17, visade alla varför de var ett av landets största framtidshopp och vann då sitt andra elitserieguld. En av många titlar och framgångar.

Men Sumpans herrguld var desto mer oväntat.

Lag Julius som flög under radarn, övertygade de flesta och knep SM-guldet. Det första för alla deltagarna i laget.

– Det var en kombination av att alla fyra var bra sam-
tidigt och att självklart ha lite flyt med resultaten. Konkurrenterna spelade bort sig och vi slapp möta de bästa i semin och vi fick även en bra lottning i finalen. Allt föll på plats, berättar skippern Fredrik Julius.

Team Julius har varit med länge på curlingisen – vilket syntes när det väl drog ihop sig.

– Vi var avslappnade och hade ett mentalt övertag
i finalen. Det var fantastiskt kul att vinna. Det är ju dit man strävar, även om man trodde att det tåget gått tidigare, fortsätter Julius.

Nu i helgen är det så dags igen. Sex matcher spelas före jul i ett sammandrag och sex efter. Efter andra sammandraget väntar slutspel.

Den första omgången för herrarna spelas nu i helgen – i Sundbyberg.

–  Kul med hemmaplan. Det är dock svårt att sia om var vi står, vi har inte hunnit tävla ihop än denna säsong.

Oavsett svårbedömd form är målsättningen tydligare. Ett guld ska alltid försvaras, menar Fredrik.

– Ja, det siktar vi på, allt annat vore ju fegt. Har man vunnit en gång så kan man ju göra det igen, vi möter ju samma lag och spelare igen. Står stjärnorna rätt igen finns chansen, avslutar Fredrik Julius.

Det andra herrlaget
i SCK, Team RP, är även de, med igen i elitserien. Förra säsongen blev de sexa och missade slutspelet.

Damlaget team Panthera tog elitserieguldet både 2015 och nu i våras. Med en ny tränare, gedigen försäsong och en bra säsongsstart känner sig SCK-tjejerna ännu starkare nu.

– Jag tycker vi visat bra form i laget även om vi inte gått långt i alla tävlingar som vi ställt upp i. Vi har tränat på bra och det känns att vi har utvecklats ytterligare, säger Fanny Sjöberg som är en del av laget.

De två senaste helgerna har Panthera visat fin form. Något två raka andraplatser i världscupstävlingar, i Kanada ,vittnar om. Och visst siktar de på att ta sitt tredje elitserieguld.

– Absolut, det är målet, fortsätter Fanny Sjöberg.

Vad talar för er i elit-serien?

– Vi är ute och tävlar mycket och gjort en bra säsongsinledning. Vi jobbar bra ihop för att utvecklas. Det känns bra inför kommande elitserie.

SCK:s lag Team Hasselborg har även i år tackat nej till elitserien och satsar i stället för fullt mot OS 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10