Segermaskinen Gustav Ryderdahl vann igen

Den tredje deltävlingen för året kördes i Mellansvenska Kartracingserien i Rättvik under helgen med hela Sverigeeliten på plats.

  • Publicerad 15:14, 13 jun 2019

Gustav Ryderdahl från Enköping, som kör för SMK Västerås i klassen Mini, visade direkt att han ville vara med och slåss om en pallplats och satte andra tiden i regnet på tidskörningen, det blev även hans startruta till kvalheaten.

Gustav vann sedan de båda kvalheaten men drog på sig en tjuvstart i andra kvalet och därmed fick Gustav 10 sekunder tillägg och fick starta på tredje rutan till förfinalen, men efter två varv så ledde Gustav och körde sedan in som vinnare i förfinalen efter en riktigt härlig fight med Victor Sundberg Järfälla MK på andraplatsen och Simon Heed Järfälla MK på tredje.

Gustav Ryderdahl knep starten direkt i finalen och var ohotad tills han började varva sina medtävlare och dessa ställde till så att Isak Askhed Linköpings MS och Victor Sundberg Järfälla MK kom ikapp Gustav, men han behöll ledningen trots alla varvningar han fick problem med och såg målflaggan som vinnare.

Gustav Ryderdahl har därmed gjort det näst intill omöjliga och vunnit alla sina kvalheat och förfinaler och finaler under hela försäsongen och stått högst upp som vinnare på fyra tävlingar av fyra möjliga.

Axel Isaksson, EMK, körde in på en fin elfteplats med klubbkompisarna Ville Johansson på artonde och Tommy Johansson Enköpings MK på en nittonde plats.

Alexia Danielsson, Enköpings MK, var med i toppen hela dagen i klassen Micro och visade på tidskörningen en riktigt fin fart och visade att hon ville vara med och slåss om pallen, William Eriksson EMK missade tidskörningen så det blev en lite tyngre start för honom.

Alexia var upp på en andraplats ett tag i finalen, men blev avtryckt och därmed så försvann en säker pallplats för Alexia, men hon körde upp sig till en fin femteplats med klubbkompisen William Eriksson som även han blivit avtryckt när han låg på en niondeplats och därmed så blev det till slut en tjugondeplats i finalen för William.

Isabella Rapezzi Dahl och Smilla Bergqvist, Enköpings MK, körde i klassen Cadetti – som är en uppvisningsklass – och gjorde riktigt fina heat under hela dagen och visade på riktigt fin girl power och bra återväxt i Enköpings MK.

Viking Johansson EMK körde in på en trettondeplats i finalen i klassen J60.

Leo Hallström, som kör i klassen J125, körde in på en tjugosjundeplats i förfinalen och i finalen körde han in på plats 26.

Hampus Öhrn, Enköpings MK, som kör i klassen S125, visade direkt att vinsten hemma i Enköping inte var något tillfällighet och körde till sig femtetiden på tidskörningen som även blev startpositionen i kvalheaten. I förfinalen körde Hampus in på sjätteplatsen som även blev hans startposition i finalen. han körde sedan in på en riktigt fin femteplats i finalen med klubbkompisen Jacob Danielsson på elfteplats.

Daniel Sjöberg, EMK, som kör i KZ-2 klassen, gjorde en riktigt fin tävling och körde in på en fjärdeplats i förfinalen, Daniel körde sedan in på en riktigt fin tredjeplats och knep därmed sin andra pallplats för året.
 

Så hamnade brassarna i Fanna

Sport Nu kan EnköpingDirekt berätta, genom ett kontrakt tidningen kommit över, hur fyra fotbollsspelare lämnade Brasilien för att söka lyckan i Europa – och kom till Fanna BK.fredag 25/9 9:14

200 unga idrottare känner sig undanskuffade

Sport Var ska EAI:s unga friidrottare träna? Inte på gräset på Enavallen i alla fall, menar Enköpings kommun. – Vi delar arenan med fotbollen och gör ingen skada, men nu, efter över hundra år, vill de...onsdag 23/9 8:12