SFK ännu utan seger 2019 – "Inte orolig än"

Bara tre inspelade poäng på sju matcher. Sollentuna FK har fått en usel start i division 1 norra och ligger näst sist. Men än finns det ingen oro i laget.

  • Publicerad 16:00, 16 maj 2019

Inför säsongen talades det om att SFK ville ta nästa kliv. Efter en sjundeplats 2018, i division 1 norra, kollade fotbollsherrarna uppåt i tabellen i år.

Men det har börjat dåligt.

Efter sju spelade omgångar har SFK bara tre poäng, enbart gjort fem mål – och ännu inte vunnit.

– Tre poäng är givetvis inte ett dugg kul. Vi har ett ungt lag så det är klart att det finns en olustig känsla i gruppen efter vår start, säger huvudtränaren Christer Mattiasson.

– Vår insats baseras ju på resultat och dom har vi ju inte fått med oss. Men det är inte läge att må dålig över detta än.

Mattiasson tycker ändå laget gjort flera fina insatser. I lördags blev det 0–1 hemma mot Rynninge, men trots många chanser för hemmalaget blev det årets fjärde förlust.

– Vi skapade många målchanser senast för att göra mål men fick inte in bollen. Det är så när man är i en svacka, man släpper enkla mål och får inget gratis framåt.

– Jag tycker vi gjort flera bra matcher hittills men inte varit tillräckligt skickliga vid båda straffområdena.

Ingen oro

Rutinerade ”Kitten” är inte orolig. Än.

– Nej, jag känner ingen stress. Om det fortsätter fem omgångar till så kanske man börjar bli stressad, men inte nu.

– Våra prestationer har varit så pass bra hittills och vi spelar tillräckligt bra för att vinna, vi gör rätt saker där ute. Så skickliga är vi men vi ska inte blunda för allvaret, vi behöver poäng. Men vi behöver få lite medstuds och tur också.

På söndag väntar Team TG borta.

– Det finns bara ett sätt och det är att jobba ännu hårdare och vara ännu tydligare i det vi gör. Göra det enkla enklare. Vi måste fortsätta tro på oss själva och det vi gör.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Världsårsbästa och svenskt rekord på Vallen

Nyheter Daniel Ståhl i toppform - Almgren tvåa Årets Sollentuna GP blev en minnesrik kväll med två höjdpunkter på 2 000 meter och diskus – med flera andra personbästa från friidrottens elit på Vallen.tisdag 11/8 9:40

Hemlig sommarbio anordnas på okänd plats

Nyheter Sugna besökare får själva hitta ledtrådar I augusti visar Stockholms filmfestival tre filmer. Mer information än så ges inte, för tanken är att intresserade själva ska luska reda på var, när och hur det hela går till.måndag 10/8 15:41

Skott avlossade i Sollentuna i natt

Nyheter En utredning om grovt vapenbrott har inletts Natten mot fredagen avlossades skott i närheten av Sollentuna centrum. Ingen ska ha skadats vid händelsen och polisen har inlett en utredning om grovt vapenbrott.fredag 7/8 9:17
Stockholm Direkt