LÅN. Matteo Cattenacci, 18, kommer på lån från allsvenska Djurgården. Foto: Anders Ekström

SFK lånar in allsvensk back – jagar även fler meriterade namn

SFK har hittills gjort ett bra transferfönster och värvat in flera spännande namn. I dagarna står det klart att division 1-laget lånar in Matteo Cattenacci från Djurgården och är dessutom nära superettan-meriterade Dida Rashidi. Även en allsvensk mittback finns med på radarn.

  • Publicerad 13:20, 8 mar 2019

Vi ser gärna att det löser sig, men det blir knepigt.

Efter säsongen 2018 stod det klart att Sollentuna FK blev av med ett par tunga namn. Sean Sabetkar och Samuel Leach Holm valde båda Västerås SK i superettan medan Jonas Olsson gick till IK Frej. Dessutom försvann bland annat Wiorek, Karelius och den spelskickliga mittfältaren Kenndal.

Men SFK har därefter agerat klokt och bra på transfermarknaden.

Vid jul skrev bröderna David och Albin Seger på för svartvitt. Den sistnämnde är dock osäker om och när han kommer tillbaka på grund av sin knäskada.

Under vintern har sedan tre mittbackar värvats in (Widfalk, Youssri Ouni, Lagerbielke). Dessutom har skadedrabbade Anton Johansson gjort comeback, vilket får anses som ett tillskott.

Cameron Streete. Foto: Anders Ekström

Uchenna Ike Foto: Anders Ekström.

Fler värvningar nyligen

Den senaste tiden har ytterligare ett gäng nyförvärv ramlat in: yttern Husein Aly (Assyriska), wingbacken Cameron Streete (DIF U19), målvakten Christos Liantas (BP) och framför allt målskytten Uchenna Ike (Carlstad United). Den sistnämnda har gjort 36 mål i ettan de senaste fem åren.

– Ike har något vi verkligen behöver då han har bra target-egenskaper och kan hålla boll. Dessutom står han för nödvändig rutin då han blir näst äldst i laget, säger sportchefen Erik "Atilla" Börjeson.

– Han skapar en bra balans i vår forwardstrio 2019 tillsammans med Brwa (Pishdari) och Monir (Jelassi).

Lånar från allsvenskan

Nyligen stod det klart att fotbollsklubben även lånar ytterbacken Matteo Cattenacci. 18-åringen tillhör Djurgårdens a-trupp sedan 2018 och har fått sin fostran i BP.

Han och Cameron Streete passar perfekt att utmana om en wingback-plats i år, menar sportchefen.

– Två fantastiskt fina killar och dom kommer skapa ett bra tryck längs kanten hos oss, säger Börjeson.

Dida Rashidi. Foto: Anders Ekström

På torsdagens träning i fotbollshallen var Dida Rashidi med och tränade. 26-åringen, vars bror spelar i AIK, har flera år i superettan bakom sig. Tidigare var han i IK Frej och 2018 i Halmstad och Örgryte. Snart kanske han blir en Sollentunaspelare i ettan.

– En duktig och kvick spelare som vi eventuellt kan ro i hamn. Vi får se.

Allsvensk mittback på gaffeln

Förutom Rashidi finns två eventuella nyförvärv till på prospectlistan. Den ena är en eventuell tredje målvakt och den andra är en mittback som 2018 spelade i allsvenskan.

– Vi ser gärna att det löser sig med mittbacken, men det blir knepigt. Det är en bit kvar innan den värvningen eventuellt blir av, vi måste få till en finansiering för att lösa det.

Ni har fem centrala försvarare. Behöver ni flera mittbackar?

– Nja, egentligen inte. Men får man möjligheten att ta in en allsvensk back så kan man inte tacka nej. Det är nog 40–60 att vi lyckas lösa det, avslutar Börjeson.

En längre intervju med Erik Börjeson kommer i nästa veckas tidning och på nätet i slutet av vecka 11.

Nyförvärv 2019

Albin Seger (Värnamo)

David Seger (Stocksund)

Gustaf Lagerbielke (AIK U)

Gabriel Youssri Ouni (Haninge)

Max Widfalk (Stocksund)

Husein Aly (Assyriska)

Uchenna Ike (Carlstad)

Cameron Streete (DIF U19)

Christos Liantas (BP)

Matteo Cattenacci (Djurgården, lån)

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Då invigs nya Malmparken

Nyheter Projektledare berättar om parken: "Det blir en fantastisk stadspark" I juni invigs Malmparken. Då ska en helt ny lekpark, en fotbollsplan, grillplats samt en vattenlek som är ljussatt under kvällarna vara färdig.torsdag 21/3 8:08

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Nu ska Eriksbergsskolans framtid utredas

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande: "Vi tittar på alla aspekter" I augusti ska framtidsplanerna för Eriksbergsskolan stå klara. Ett alternativ man ska titta närmare på som evakueringsplats, under renoveringsarbetet av skolan, blir Helenelundsskolan.tisdag 19/3 14:25