SJU. Seger har gjort sju mål i år. Förra säsongen spelade han i IFK Stocksund i division 2. Foto: Anders Ekström

SFK:s tunga svit bruten – Seger blev matchhjälte

Den dystra sviten är nu bruten. Efter sex raka matcher utan trepoängare var SFK tillbaka i vinnarspåret efter 3–1 borta mot Forward. Stor matchhjälte blev David Seger med sina två mål.

  • Publicerad 20:30, 7 sep 2019

Det var skönt att tidigt få 1–1 och riktigt skönt att vi vann.

Hösten har varit allt annat än bra för SFK. Visserligen vann laget en skräll- och bragdartad match mot Degerfors i cupen, men annars har omstarten varit dyster.

Innan lördagens match fick vi gå tillbaka till den 29 juni för att hitta den senaste segern. Facit på hösten var två ynka poäng innan idag.

Men nu är det dystra sviten på sex matcher bruten.

I lördagens bottenmöte mot BK Forward började det dock sådär. Örebroarna tog ledningen efter halva första (volley efter vänsterinlägg) och höll ledningen halvleken ut. Inte helt rättvist, tyckte bortalagets David Seger.

– Jag tycker vi gjorde en bra match från start och kontrollerade den. Vi skapade men fick inte in bollen. Typiskt nog satte dom sin första målchans, säger David och fortsätter:

– Men vi var lugna trots underläget. Vi fortsatte tro på det.

Vände och vann

Ja, så var det och det bevisades i början på andra. Uchenna Ike nickade tidigt in kvitteringen på hörna och därefter var det SFK för hela slanten.

Efter 65 minuter kom 2–1 av David Seger. 20-åringen skottfintade sig snyggt bort sin försvarare och slog in sitt sjätte för året.

I slutet kom även årets sjunde då han på en en fin passning av kusin Alex Seger dundrade in 3–1 på övertid. Tre mycket efterlängtade poäng var ett faktum.

– Det var skönt att tidigt få 1–1 och riktigt skönt att vi vann. Jag var skadad de första två matcherna i omstarten och har haft svårt att hitta min vårform så det var skönt att det lossnade för mig och laget.

Kommer det lossna ännu mer för SFK nu?

– Ja, det tror jag absolut. Vi spelar bra och har så gjort i flera matcher och nu fick vi äntligen resultatet med oss. Det har varit lite psykologiskt jobbigt att förlora men nu vänder det. Att vinna med 3–1 mot ett lag nedanför oss var väldigt viktigt för avslutningen.

Efter 22 matcher är Sollentuna elva i division 1 norra. Nästa lördag väntar Carlstad United hemma.

SE MÅLEN HÄR.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så vill partierna använda Sollentunas välfärdsmiljoner

Nyheter ✓Trygghet ✓Psykisk ohälsa ✓Tilläggsbudget Sollentuna kommun kan få ett extra tillskott av de så kallade välfärdsmiljarderna som riksdagspartierna förhandlar om i vårändringsbudgeten. Så här vill partierna i Sollentuna fördela miljonerna.torsdag 23/1 16:57

Två bilar i brand i Sollentuna i natt

Nyheter Stod vid närheten av en industribyggnad En anmälan om skadegörelse har upprättats efter att två bilar brunnit i närheten av en industribyggnad i Edsberg.torsdag 23/1 9:25

Fröken B kommer till Satelliten

Nyheter ✓Workshop med rapartist ✓Konsert ✓Fritt inträde Rapartisten Fröken B och bandet Ouroboroz håller gratis konsert på Arena satelliten för musikintresserade ungdomar.onsdag 22/1 15:30
Stockholm Direkt