Wong. Foto: Johan Borehed

SHC helt klara för fortsättningsserien – föll mot ESK

Det fanns en liten teoretisk möjlighet att nå allettan inför Enköpingmatchen. Men efter 2–4, på onsdagskvällen, står det klart att det blir fortsättningsserien efter jul för SHC. Nu gäller det att avsluta snyggt för att få med sig så många extrapoäng som möjligt.

  • Publicerad 09:10, 6 dec 2018

Inför onsdagens kamp på Vallen hade SHC en liten möjlig chans att eventuellt få spela allettan. De var då nio poäng efter Enköping (dock sämre målskillnad), men hade vid vinst krympt avståndet till sex.

Den drömmen stannade dock just vid en avlägsen dröm.

Enköping visade ingen pardon och ledde med 0–4 efter 37 minuter. SHC reducerade genom Wink och Såsser men lyckades inte komma närmare än 2–4 (0-1, 1-3, 1-0), vilket blev slutresultatet. 164 personer såg förlustmatchen i Sveab Arena.

Två kamper kvar

Med två omgångar kvar av hockeyettan östra ligger Sollentuna åtta, en pinne före Nyköping. I sluttampen väntar nästjumbon Trångsund och serieledaren Hudik i epilogen.

Dessa matcher är viktiga då tabellplaceringen i grundserien avgör hur många poäng du får med in i fortsättningsserien efter jul. Där kommer alla lagen (sju st) som slutar under allettan-strecket i hockeyettan östra att spela.

En förstaplats i den serien och man tar bakvägen till playoff (kval uppåt).

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50

Avgjort: Så här blir SL:s nya priser

Nyheter Hela prislistan för nästa år nu bestämd Idag har landstingets budget manglats i fullmäktige. Nu står det klart vad de kostar att åka med SL i kollektivtrafiken nästa år.tisdag 11/12 15:48

Sollentunas cykelvägar får beröm

Nyheter Hamnar på femte plats i landet Sollentuna kommun får rikligt med beröm för satsningen på cykelvägar. Enligt Cykelfrämjandets undersökning hamnar Sollentuna på femte plats i landet.tisdag 11/12 12:45