Wong. Foto: Johan Borehed

SHC helt klara för fortsättningsserien – föll mot ESK

Det fanns en liten teoretisk möjlighet att nå allettan inför Enköpingmatchen. Men efter 2–4, på onsdagskvällen, står det klart att det blir fortsättningsserien efter jul för SHC. Nu gäller det att avsluta snyggt för att få med sig så många extrapoäng som möjligt.

  • Publicerad 09:10, 6 dec 2018

Inför onsdagens kamp på Vallen hade SHC en liten möjlig chans att eventuellt få spela allettan. De var då nio poäng efter Enköping (dock sämre målskillnad), men hade vid vinst krympt avståndet till sex.

Den drömmen stannade dock just vid en avlägsen dröm.

Enköping visade ingen pardon och ledde med 0–4 efter 37 minuter. SHC reducerade genom Wink och Såsser men lyckades inte komma närmare än 2–4 (0-1, 1-3, 1-0), vilket blev slutresultatet. 164 personer såg förlustmatchen i Sveab Arena.

Två kamper kvar

Med två omgångar kvar av hockeyettan östra ligger Sollentuna åtta, en pinne före Nyköping. I sluttampen väntar nästjumbon Trångsund och serieledaren Hudik i epilogen.

Dessa matcher är viktiga då tabellplaceringen i grundserien avgör hur många poäng du får med in i fortsättningsserien efter jul. Där kommer alla lagen (sju st) som slutar under allettan-strecket i hockeyettan östra att spela.

En förstaplats i den serien och man tar bakvägen till playoff (kval uppåt).

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentunaelever manifesterar för klimatet

Nyheter Budskapet: "Vi måste rädda vår jord" Uppemot 250 elever från Futuraskolan Rådan skolstrejkade under fredagsmorgonen och höll en manifestation för klimatet.fredag 26/4 11:43

MC-förare död efter olycka på E4

Nyheter Krock mellan motorcykel och lastbil. En trafikolycka med en mc-förare inblandad inträffade på E4 i höjd med Järva krog under torsdagseftermiddagen.torsdag 25/4 14:57

Fältarna ska hjälpa till att hålla Valborg lugn

Nyheter Vanligt att ungdomar gör alkoholdebut under vårfirandet David Ronnås har varit fältare i tre år i Sollentuna. På tisdag kväll är han ett stöd för kommunens ungdomar, då många har sin första alkoholdebut, och berättar om sina bästa tips till föräldrar och...torsdag 25/4 14:30