Foto: Anders Ekström

SHC tappade ledningen igen – föll i derbyt mot Wings

Man kunde tro att SHC lärt sig läxan från förra onsdagen. Men icke. För precis som mot Strömsbro förra veckan tappade Sollentuna återigen 2–0 till 3–4, denna gång mot Wings.

  • Publicerad 09:00, 26 sep 2019

Historien har ibland ett kusligt sätt att upprepa sig. Förra onsdagen inledde Sollentuna HC starkt och gick snabbt upp till 2–0. Trots även 3–0 tappade hockeyherrarna sedan och föll med 3–4 på övertid mot nykomlingen Strömsbro.

Och det blev samma visa igen igår onsdag i derbyt mot Wings.

Efter två snabba mål – Lucas Lagerstedt i powerplay och Simon Boman – skaffade sig SHC återigen en skön ledning. Energin var bra (Tim Ljungqvist!) och det kändes som om hemmalaget hade kontroll.

Men därefter var det slut på det roliga.

Blomqvist. Foto: Anders Ekström

SHC-son gjorde mål

Nykomlingen Wings, som startat bra, reducerade i slutet på första och gick både om och förbi i tredje. Märstagängets tredje mål inprickat av Christian Blomqvist, 22, som är fostrad i SHC.

Släkten är värst med andra ord.

Wings hade även en fjärde puck inne precis efter 2–3, men den dömdes bort. Försvarsspelet under mitten på första var under isen.

Lindskog Foto: Anders Ekström

Bättre tredje

En hyfsad tredje tog visserligen matchen till förlängning efter en kvittering av viktige Elias Lindskog.

Men på övertid kom 3–4 av gästerna och Sollentuna fick nöja sig med bara en pinne. Igen.

Trots en bra start kunde inte hemmakrigarna bygga vidare på det och hamnade återigen i djupa dalar. Det har kostat flera poäng hittills.

Många kamper på Vallen

Åttan Sollentuna har dessutom spelat tre hemmamatcher i rad, men bara vunnit en av dessa. Det kan bli kostsamt i fortsättningen.

Även på söndag är det match på Vallen då Enköping kommer på besök. I november väntar istället fyra raka borta.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Falsk polis stal bankkort från äldre i Väsby och Sollentuna

Nyheter 35-åring döms till två års fängelse för grova bedrägerier En man i 35-årsåldern begick flera fräcka bedrägerier mot äldre i våras. Nu döms han till två års fängelse för att ha lurat 80-åriga kvinnor i bland annat Väsby och Sollentuna.onsdag 12/8 12:52

Sollentunabor hjälper varandra under corona

Nyheter "Det fanns ett akut behov av hjälp" Ett halvår har gått sedan coronavirusets spridning startade. Administratör för gruppen "Coronahjälpen i Sollentuna", Linn Wågberg, berättar att många vill hjälpa till under krisen.onsdag 12/8 8:30

Världsårsbästa och svenskt rekord på Vallen

Nyheter Daniel Ståhl i toppform - Almgren tvåa Årets Sollentuna GP blev en minnesrik kväll med två höjdpunkter på 2 000 meter och diskus – med flera andra personbästa från friidrottens elit på Vallen.tisdag 11/8 9:40
Stockholm Direkt