Foto: Johan Borehed

SHC tog revansch på Wings – vann andra raka

Sollentuna HC verkar äntligen ha hittat den efterlängtade formen. På onsdagen kom andra raka segern då rivalen Wings bortabesegrades med 3–2. Emil Broed blev matchhjälte med sina två mål i Pinbackshallen.

  • Publicerad 10:20, 14 nov 2019

Jag tycker vi var riktigt bra i fem mot fem då vi var noggranna och trummade på

Nu börjar maskineriet att så sakteliga ticka igång. Efter övertidssegern senast mot Hanviken kom ånyo en seger för Sollentuna HC.

När nykomlingen Wings kom till Vallen, i september, kunde de vända och vinna med 3–4 efter övertid. Men nu, igår, fick SHC sin revansch.

Återigen startade gästerna bra, likt många gånger förr i vinter, då Emil Broed tidigt slog in 1–0. Samma Broed skulle spela en viktig roll i matchen skulle det visa sig.

Hade ledningen hela matchen

I andra kom 2–0 via Alfons Nordberg i power play – och SHC kopplade greppet. Dock kunde topplaget Wings reducera i slutet på samma period efter att gästerna spelat i numerärt under i stort sett hela andra.

Men då klev Broed in i handlingarna igen. Med sitt femte mål för säsongen och lagets tredje i matchen gjorde den storväxte forwarden viktiga 3–1 tidigt i tredje. Wings gjorde en fin slutforcering och tog ut målvakten redan med fem minuter kvar. Men de kom inte närmare än 2–3.

– Otroligt viktig seger och extra skönt att det var just i en derbymatch, säger Emil och fortsätter:

– Jag tycker vi var riktigt bra i fem mot fem då vi var noggranna och trummade på. Men vi måste få ner utvisningsminuterna, det var i numerärt underläge vi släppte in målen.

För 22-åringen var de egna målen extra viktiga.

– Ja, jag blev lite chockad faktiskt, ha ha. Jag har skjutit mest av alla innan igår och tror jag hade ett mål på 15 skott. Inget vidare. Nu satte jag båda och det var skönt och bra för självförtroendet. Det känns som man börjar komma in i det nu.

Match redan imorgon

Målvakten Ben Johansson landade på fina 94,44 procent och var även han en matchhjälte.

Andra raka segern var ett faktum för Sollentuna som ligger åtta efter 15 omgångar. Avståndet upp till sjundeplacerade Huddinge är fem pinnar.

– Riktigt skönt med två raka tycker jag. Det är ett bevis på att vi är med i matchen om allettan-platserna fortfarande. Vi har ju som mål att vara topp-5 så det är bara fortsätta att kriga på och fortsätta ta viktiga poäng.

Redan imorgon fredag väntar Enköping borta.

– Absolut inget dåligt gäng. Vi hade tufft mot dom senast och hade lika tufft förra säsongen. Jag tror det blir en jämn fight. Men vi går alltid in med inställningen att vinna och gör vi det vi ska tar vi tre poäng. Nycklarna blir att spela vårt spel, vara på tå och hålla huvudet kallt.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt