SHC under strecket i fortsättningsserien

Fortsättningsserien har hittills var en besvikelse och inför sista tredjedelen är SHC under strecket. Kommer inte poängen snart blir det kvalserien kring mars.

  • Publicerad 13:00, 8 feb 2019

Förhoppningsvis sprider hans lugn och rutin av sig och hjälper till att sprida lugn i laget.

Klint. Foto: Anders Ekström

Fem förluster på sex matcher har satt Sollentuna i ett prekärt läge. För ett par omgångar sedan låg både Hanviken och Trångsund på ett betryggande avstånd – men nu är det försprånget uppätet.

Formsvackan har gjort att SHC numera återfinns under strecket i fortsättningsserien.

– Vi har haft en dålig trend sedan Nyköping hemma (25/1) och vi har haft tufft att komma upp i nivå, säger huvudtränaren Carl-Johan Klint.

Vadådå?

– Vi har inte haft tillgång till full trupp och med en handfull spelare borta så märks det. Dessutom har vi hela säsongen varit väldigt ojämna och det är något vi kämpar med. Ibland är vi mycket bra, för att nästa match ha en låg lägstanivå.

Foto: Anders Ekström

En pinne efter Hanviken

På onsdagen spelade de andra sex lagen den 13:e omgången. Resultaten då innebar att Sollentuna, med sina 15 pinnar, har en poäng upp till fast mark med en match mindre spelad. Jumbon Trångsund, som slog Hanviken i onsdags (4–0), har 13 poäng.

– Jag tycker ändå att vi har allt i egna händer. Vi är trygga i att vi vet att om vi kommer upp i nivå så tar vi de poängen som behövs. Vi ska inte titta för mycket i tabellen, utan istället ta match för match. Målet är, och har så varit hela säsongen, att spela division 1 även 2019/20.

På fredagskvällen står topplaget Hammarby för motståndet på bortaplan. Ett Bajen som Sollentuna slog med 2–0 den 20 januari.

– Vi har haft en bra trend mot Hammarby och kommer vi upp i nivå har vi bra chans på poäng.

Lyrvall tillbaka

Skadeläget har ljusnat aningen men Kim Brändström och Charlie Ryde är båda långtidsskadade. Dessutom missar målvakten Ben Johansson fredagskampen i Sätra.

Men på plussidan finns backen Erik Lyrvall som nyligen gjort comeback.

– Han hade en arbetssituation som gjorde det svårt att hinna med elithockey. Men han har hållit sig i form och tränat nu i veckan. Förhoppningsvis sprider hans lugn och rutin av sig och hjälper till att sprida lugn i laget.

Samtliga sex lag återstår att möta innan serien summeras, varav fyra på bortaplan. Ettan i fortsättningsserien får chansen att spela playoff medan sexan och sjuan spelar kvalserie mot division 2-lag.

Återstående program

Hammarby (b) 8/2

Vallentuna (b) 10/2

Hanviken (h) 13/2

Trångsund (b) 15/2

Nyköping (h) 17/2

Segeltorp (b) 20/2

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Take away från Linns dörr i Edsberg

Nyheter Nu finns det ett alternativ till den sedvanliga take away-maten i Sollentuna. Kocken Linn Engstrand lagar mat hemma och erbjuder upphämtning från sin dörr i Edsberg.onsdag 20/2 17:02

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22