SHC under strecket i fortsättningsserien

Fortsättningsserien har hittills var en besvikelse och inför sista tredjedelen är SHC under strecket. Kommer inte poängen snart blir det kvalserien kring mars.

  • Publicerad 13:00, 8 feb 2019

Förhoppningsvis sprider hans lugn och rutin av sig och hjälper till att sprida lugn i laget.

Klint. Foto: Anders Ekström

Fem förluster på sex matcher har satt Sollentuna i ett prekärt läge. För ett par omgångar sedan låg både Hanviken och Trångsund på ett betryggande avstånd – men nu är det försprånget uppätet.

Formsvackan har gjort att SHC numera återfinns under strecket i fortsättningsserien.

– Vi har haft en dålig trend sedan Nyköping hemma (25/1) och vi har haft tufft att komma upp i nivå, säger huvudtränaren Carl-Johan Klint.

Vadådå?

– Vi har inte haft tillgång till full trupp och med en handfull spelare borta så märks det. Dessutom har vi hela säsongen varit väldigt ojämna och det är något vi kämpar med. Ibland är vi mycket bra, för att nästa match ha en låg lägstanivå.

Foto: Anders Ekström

En pinne efter Hanviken

På onsdagen spelade de andra sex lagen den 13:e omgången. Resultaten då innebar att Sollentuna, med sina 15 pinnar, har en poäng upp till fast mark med en match mindre spelad. Jumbon Trångsund, som slog Hanviken i onsdags (4–0), har 13 poäng.

– Jag tycker ändå att vi har allt i egna händer. Vi är trygga i att vi vet att om vi kommer upp i nivå så tar vi de poängen som behövs. Vi ska inte titta för mycket i tabellen, utan istället ta match för match. Målet är, och har så varit hela säsongen, att spela division 1 även 2019/20.

På fredagskvällen står topplaget Hammarby för motståndet på bortaplan. Ett Bajen som Sollentuna slog med 2–0 den 20 januari.

– Vi har haft en bra trend mot Hammarby och kommer vi upp i nivå har vi bra chans på poäng.

Lyrvall tillbaka

Skadeläget har ljusnat aningen men Kim Brändström och Charlie Ryde är båda långtidsskadade. Dessutom missar målvakten Ben Johansson fredagskampen i Sätra.

Men på plussidan finns backen Erik Lyrvall som nyligen gjort comeback.

– Han hade en arbetssituation som gjorde det svårt att hinna med elithockey. Men han har hållit sig i form och tränat nu i veckan. Förhoppningsvis sprider hans lugn och rutin av sig och hjälper till att sprida lugn i laget.

Samtliga sex lag återstår att möta innan serien summeras, varav fyra på bortaplan. Ettan i fortsättningsserien får chansen att spela playoff medan sexan och sjuan spelar kvalserie mot division 2-lag.

Återstående program

Hammarby (b) 8/2

Vallentuna (b) 10/2

Hanviken (h) 13/2

Trångsund (b) 15/2

Nyköping (h) 17/2

Segeltorp (b) 20/2

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen ser över gamla torp

Nyheter Letar du efter ett litet fritidshus? Drömmer du om ett hus från sekelskiftet eller ett torp nära stan? Nu ska Sollentuna kommunfastigheter gör en statusbesiktning av gamla fastigheter, som så småningom kan hyras ut till privatpersoner.lördag 20/4 8:00

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10