SHC vill nu vara med från start

Efter första halvan av serien hade SHC ynka tre inspelade poäng och var solklar jumbo. Men hockeygänget hittade till slut formen – och spelade upp sig rejält. 17 av lagets 20 poäng kom under andra halvan.

  • Publicerad 16:00, 22 dec 2017

”Det blir såklart en
utmaning för oss

Det var inte mycket som stämde i hockeyettan östras första halva för division 1-laget. Visserligen fanns det bra matchmoment i flera av fighterna, men blott tre poäng på tolv matcher talar sitt tydliga språk: SHC hade det blytungt.

– Ja, det var inte så roligt med hockey då. Det kändes som en evighet och svackan tog aldrig slut, säger lagkaptenen Kim Brändström om den tunga sviten.

Men skam den som ger sig.

Det unga Sollentuna HC, med många förstaårs-seniorer, kom till slut in i serien. Johan Fredriksson, 27, och Joel Norén, 26, kom in under hösten och bidrog då med värdefull rutin. På de sista tio omgångar tog SHC 17 poäng.

– Att vi fick in rutin hjälpte mycket och vi fick även ihop laget. De yngre spelarna anpassade sig till seniorspelet och förstod vad det handlade om i ettan. Superkul att vi bröt trenden, fortsätter Kim Brändström och nämner även att försvarsspelet blev mycket bättre.

Coachen Micke Erdtman håller med sin lagkapten.

– Vi växte in i det och överlag jobbade vi lite hårdare. Vi fick fart på vår förstafemma och powerplay och så blev defensiven mycket bättre, berättar ”Ertan” som tränar laget ihop med Pelle Eklund.

Alla komponenter ihop bidrog till att hockeygänget gick upp från jumboplatsen till en slutlig tiondeplats i grundserien. Det gör att SHC får med sig två pinnar in i fortsättningsserien, som startar i början på nästa år.

– Vi måste verkligen vara med från dag ett och det finns absolut ingen tid att slappna av på. Det är en tight serie med många bra lag, men målet är ju givet att fortsätta sikta på att vinna matcher. Jobbet måste göras, säger Brändström.

Förra säsongen vann SHC fortsättningsserien och fick kvala uppåt. Trots en sämre grundserie vill de nu göra om den bedriften och på så sätt ta bakvägen till kvalet igen.

– Det finns inget annat för oss, säger coach Erdtman.

Samtliga lag i fortsättningsserien har Sollentuna redan mött två gånger under hösten. Under grundserien har i princip alla de lagen slagit varandra – så det är extra viktigt att vara med från start.

– Det krävs runt 21 poäng för att undvika bottenstriden och runt 29, 30 pinnar för att vinna serien. Det blir såklart en utmaning för oss men det är det sistnämnda målet vi måste ha.

Tight defensiv och en bra start är viktiga nycklar.

– Det är sexpoängsmatcher hela tiden så en bra start är superviktigt. Vår defensiv blev stark mot slutet av grundserien och det är extra viktigt nu i nästa serie. Håller vi tätt bakåt är mycket vunnet.  

– Vi har vind i seglen. Och vi kommer att träna hårt under uppehållet för att verkligen förbereda oss väl, avslutar ”Ertan”.

Mer SHC:s förstahalva i siffror

Publiksnitt: 145 (elva matcher).

Bästa målskytt: Zane Jones, 10 mål.

Bästa poängplockare: Elias Lindskog, 16 p (7+9).

Mest utvisad: Zane Jones, 59 min.

Målsnitt: -43 (59:102)

Antal poäng: 20 p (5-3-14)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trafikverket hotas av böter för buller

Nyheter Tålamodet med Trafikverkets planerade åtgärder vid Trafikplats Kista är slut. Nu hotar Sollentuna kommun med vite.måndag 18/6 17:19

Novelltävling för unga författare

Nyheter Nu har unga och icke-professionella författare chansen att bli publicerade. Sollentuna Författarsällskap söker bidrag till en antologi som ska ges ut nästa år.fredag 15/6 8:00