Målskytt. Adrian Elefalk har debuterat i SHL och gjorde nyligen sitt första mål. Foto: Nathalie Andersson

SHL-debut efter snabb resa

Adrian Elefalk, 19, har gått från division 4 till SHL på tre år.

  • Publicerad 08:31, 26 feb 2019

Det var en av mina roligaste säsonger någonsin hittills med underbara lagkamrater och tränare.

Det har gått undan i Adrian Elefalks hockeykarriär. Säsongen 2015-2016 spelade han i division 4 med Ekerö IK, den här säsongen har han debuterat i SHL med Brynäs och en dröm gick därmed i uppfyllelse.

– Det var galet stort. Att åka in på värmningen med tv-sändning och allt. Det är något jag drömt om i hela mitt liv. Då var det värt alla timmar jag har tränat och alla dagar jag stått hemma vid garaget och skjutit, säger Elefalk.

Började i Ekerö

Adrian Elefalk började sin karriär i Ekerö och spelade säsongen 2015-2016 i klubbens A-lag som då låg i division 4. En tid han minns tillbaka med glädje på.

– Det var en av mina roligaste säsonger någonsin hittills med underbara lagkamrater och tränare. Jag lärde mig väldigt mycket. Sen att spela på hemmaplan och att ha fem minuter att åka till rinken är guld. Därför rekommenderar jag alla tjejer och killar att satsa allt på din närmaste klubb, säger han.

”Lärde mig mycket”

Säsongen 2016-2017 blev det spel i division 2 med Göta/Traneberg och i AIK J18. Förra säsongen åkte han över till USA och spelade i Topeka Roadrunners i NAHL. Trots att han hade en tung säsong i NAHL var tiden där nyttig och en stor bidragande orsak till hans utveckling.

– Jag lärde mig mycket av att bo i ett annat land och spela i en så pass fysiskt tuff och snabb liga som NAHL. Spelet på liten rink lärde mig att spela pucken fort, allt måste gå snabbare som till exempel skotten, säger han och fortsätter:

– Så när jag nu kom hem till stor is igen kändes det som jag var bra förberedd att spela J20 Superelit med Brynäs, säger Adrian Elefalk.

Väl förberedd har han verkligen varit då det blivit stor succé i Brynäs J20, vilket gjort att han fått chansen att spela med A-laget där det blivit sju matcher hittills. I bortamatchen mot Växjö den 14 februari gjorde han dessutom sitt första SHL-mål. Nu hoppas Elefalk att han får kontrakt med Brynäs A-lag kommande säsong.

Hoppas få signa

– Att det skulle gå så bra och fort att jag fick debutera i SHL hade jag aldrig kunnat gissa. Jag hoppas såklart att Brynäs vill signa mig nu i vår. Annars skulle jag vara jätteglad att få spela några säsonger i allsvenskan innan jag kan få en helt ordinarie roll i ett SHL-lag, och helst Brynäs förstås, säger Elefalk.

Ekerögymnaster tog guld i Västerås

Sport Det blev guld till Ekerögymnaster i truppgymnastik i Västerås.fredag 17/5 6:00