Foto: Privat

SIK bowling är årets bästa klubb

SIK:s har satsat mycket på sitt ungdomsarbete de senaste åren – och nu kommer belöningen. Sundbybergs IK bowling är ”årets förening” i Stockholm.

  • Publicerad 15:00, 17 jun 2019

Det var på Stockholms bowlingförbunds årsmöte förrförra veckan som utmärkelsen delades ut. Sundbybergs IK fick då ett kombinerat pris som ”årets förening” och ”årets ungdomsförening”.

Och SIK vinner båda just för sitt fina ungdomsarbete.

Klubben har satsat på barn och ungdomar länge, men strukturerat upp den ytterligare de senaste åren. Denna säsong har en stor ökning märkts, antalet utövare har nästan fördubblats.

– Ja, vi har ökat jättemycket och är nu runt 25 stycken i åldrarna åtta till 17 år. Man hinner knappt med, berättar lagledaren Roxana Layrisse som varit med sedan 2013.

Ett gott rykte har byggts upp kring att börja med bowling och många lockas med via en kompis eller ett barnkalas i hallen.

Man får testa gratis tre gånger och många fortsätter efter det.

– Bowlingen passar alla och är för alla åldrar. Den är individuell men ändå i grupp, vilket många gillar. Dom trivs här helt enkelt, annars hade du ju inte stannat kvar, fortsätter Roxana som driver sektionen ihop med fyra andra.

"Blev chockad"

SIK får priset för att de har en bra struktur och ger utövarna bra förutsättningar att lära sig bowling av välutbildade tränare. Dessutom eftersom många unga SIK:are är ofta ute och tävlar och gör bra resultat.

Att få utmärkelsen är stort, tycker Roxana.

– Ja, jag blev chockad när jag hörde det. Ett fint kvitto på vår verksamhet. Det var en glad överraskning och synd att vi inte kunde vara på plats och ta emot det.

Vad innebär priset?

– Vi vill fortsätta jobba så att det ska passa alla. Dom som vill satsa ska få göra det men vill du bara träna så ska du också få göra det hos oss. Vi ska även strukturera upp det ännu mer och göra det ännu bättre.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stor polisinsats i Hallonbergen

Nyheter Polisen förtegen Polisen är på plats i Hallonbergen med anledning av ett misstänkt brott.fredag 5/7 15:44

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25
Stockholm Direkt