SIK bygger vidare med samma trupp

SIK:s herrlag förblir intakt 2018. Hittills är det bara en spelare som lämnat det lag som avslutade förra säsongen. – Det känns väldigt kul att de flesta är kvar, säger nya tränaren Robel Alazar.

  • Publicerad 09:30, 9 feb 2018

”En bra dag kan vi slå
alla lag

Det är bara vänsterbacken Camron Nguesseu (till Spanien) som valt att lämna SIK:s fotbollsherrar. Resten av den truppen som avslutade säsongen, som gjorde en stark höst 2017, är kvar även detta år.

Nya tränaren Robel Alazar är glad att förvalta det som laget byggde upp ifjol.

– Vi har en stark trupp, det är en riktigt bra grupp att arbeta med. Det känns väldigt kul att de flesta är kvar och det har varit en rolig första tid här, säger han.

Två spelare har tillkommit i form av Mattias Rosell (Håbo) och Jonathan Flensborg (Hässelby). Och givetvis tränaren Robel, som kom från mångårig tjänst i Kista Galaxy.

– Jag är ju outsidern, de flesta känner varandra och jag är den ”nya”. Det är jag som ska bli accepterad av gruppen och de har tagit emot mig bra hittills, säger Robel.

Hittills har runt 40 provspelat med fotbollsgänget. Förutom de två nyförvärven finns det i dag ytterligare två spelare utifrån som är intressanta. Men ska det förstärkas ska det vara någon som gör skillnad.

– Vi vill då ha in spelare som höjer laget eller spelare med egenskaper vi saknar.

– Någon som kan förändra en matchbild. Vi är inte intresserade att få in breddspelare.

I början på året drogs träningen igång igen efter ett kortare uppehåll. Konditionsträning är ledmotiv till en början och nu i helgen spelas första matchen (Tyresö). Därefter match varje helg fram till seriestart.

Drygt 25 spelare återfinns i SIK:s fotbollsherrars trupp just nu och den att kommer spikas inom kort.

– Det är viktigt att truppen kan vara trygg och vet att de har en plats i truppen. Jag tycker vi har en bra trupp att jobba med, säger Robel som assisteras av Hesiodo Junior Dias Dos Santos samt Daniel Badjelan (spelande ass-coach).   

Det är drygt två månader kvar till dess att säsongen i division 2 norra Svealand startar, lagets tredje i rad i tvåan. Enligt Robel är Vasalund och Stocksund favoriter. Det kommer bli en del långa resor, till exempel till Visby, Bollnäs och Mora.   

– En tuff serie men en överkomlig uppgift. En bra dag kan vi slå alla lag.

Det är lång tid kvar till start, men vad tänker du kring lagets målsättning med 2018?

– Vi vill ju såklart vinna varje match, men långsiktiga krav är en konsekvens av kortsiktiga sådana. Man måste kunna ta på målen. Sedan vet man ju inte status i de andra lagen.

– Men vi har ett bra lag med bra spelare och jag är övertygad att det kommer gå bra. Vi fortsätter att bygga vidare på där laget avslutade 2017.   

I premiären väntar hårdsatsande Stocksund (h) 7 april.

SE FILMEN: Ny grön plan för Sundbybergs stadskärna

Nyheter Så blir det när järnvägen grävs ner Runt år 2030 kommer Sundbybergs nya stadskärna att stå färdig och efter dialoger med sundbybergarna är det nu ett mer öppet, grönt och vidsträckt område som presenteras.måndag 16/9 16:27

Man anhållen för misstänkt mordförsök vid Ulvsundabron

Nyheter Oklara omständigheter kring varför kvinna hamnat i vattnet På söndagskvällen fick polisen larm om att en kvinna hoppat från Ulvsundabron. På plats hittas både kvinnan och en man i vattnet. Omständigheterna gör att han nu är anhållen för mordförsök.måndag 16/9 10:33
Stockholm Direkt