UPP. Nästa säsong spelar SIK för första gången i division 3. Foto: SIK

SIK i division 3 – för första gången

Innan säsongen anslöt ett gäng spelare från Spånga till SIK bordtennis. Bytet visade sig bli en succé och nyligen skrev de klubbhistoria då Sumpan för första gången nådde de nationella serierna.

  • Publicerad 12:00, 15 apr 2019

Inför säsongen 2018/19 anslöt ett gäng duktiga bordtennis-spelare från Spånga till klubben. Några av dessa hade ett förflutet i SIK och ytterligare fyra spelare, bland annat en från Järfälla, knöts till laget.

Tillsammans bildade de ett av Sundbybergs seniorlag i division 4 säsongen 2018/19. SIK såg bara positivt på att få in nytt blod.

– De höjde nivån på hela klubben och har lyft hela verksamheten, säger ordföranden Ingvar Strid och fortsätter:

– Vi fick in en hel drös med spelare som höll en relativt hög nivå. Det blev verkligen ett jättelyft för hela SIK.

Vann serien

Ja, det blev succé direkt. Laget, under ledning av Arash Rezai, vann alla matcherna i division 4 södra och var överlägsna i tabelltoppen på full pott. Därmed blir de uppflyttade till division 3 – vilket är de nationella serierna.

Detta för första gången någonsin i klubbens historia.

– Fantastiskt, givetvis. Vi har satsat hårt på att få ungdomsverksamheten att växa och detta innebär att ungdomar kan fortsätta spela i SIK och utvecklas längre här.

– Traditionellt har vi haft utpräglat breddtänk här, men det är väldigt roligt att vi nu även får spets. Det kommer att gynna hela klubben.

Det andra seniorlaget, som var nykomlingar, hade det tyngre och åkte ur fyran. En del yngre spelare hade lämnat laget inför säsongen och de räckte inte riktigt till och blev jumbo.

Laget som tog upp SIK till div 3

Maria Engelson (tillhör Ängby), Bo Yang, Jonas Gisterå, Arash Rezai (spelande lagledare),

Robin Paulsson, Theodore Wadsten, Christer Baskin.

Nätverk kritiskt till planen för stationsområdet

Nyheter Risk att byggnaderna bildar en mur som hindrar solljuset För lite ljus till följd av för höga hus, är grundkritiken mot detaljplanen för Sundbybergs nya stadskärna som nätverket "Trivsam stadskärna" nu presenterar. Nätverket liknar stationshuset vid en...fredag 11/10 14:11

Sundbyberg får sin första muralmålning

Nyheter Gatukonstnären "Rio" har hämtat inspiration från Sydamerika Sundbybergs senaste konstverk är 250 kvadratmeter och blir som mest praktfullt från korsningen Ekensbergsvägen/Gränsgatan. Gatukonstnären Julia Rio ligger bakom Sundbybergs första muralmålning,torsdag 10/10 13:59
Stockholm Direkt