SIK måste kvala sig kvar i allsvenskan

Förra säsongen kvalade SIK upp till elitserien. I år får bowlingherrarna, efter en svag avslutning, istället kvala för att få fortsätta i allsvenskan.

  • Publicerad 16:30, 3 maj 2019

Jag känner en stor revanschlusta och det gör laget med.

Sundbybergs IK bowlingherrar, med 30 säsonger i elitserien, har de senaste åren varit ett stabilt topplag i näst högsta serien. Dock har inte kvalen gått enligt förväntningarna och Sumpan spelar kvar i allsvenskan.

Till 2018/19 kom ett par nya spelare och det fanns förhoppningar att återigen kunna kvala uppåt. Men så blev inte fallet. Trots en okej start föll de igenom på slutet och torskade fem raka. Femteplatsen innebar negativt kval.

– Det känns inte jättekul, faktiskt. Vi hade ju helst velat kvala upp till elitserien så det är ju ett misslyckande på så sätt, säger Filip Thelander som är spelande UK tillsammans med Gustavo Layrisse.

"Katastrof på våren"

Filip, som gör sitt första år som UK (uttagningskommitté), tycker att laget underpresterat.

– Ja, vi gjorde en bra höst men våren har varit katastrof. Vi har underpresterat. Även om det är små marginaler tycker jag att vi kastat bort för mycket och haft för stora dippar.

– Vi har inte riktigt fått ihop det, spelet har inte stämt riktigt på sistone.

Vad beror det på?

– Jag har inget riktigt bra svar på det. Det kan vara för lite träning och att flera dippat samtidigt, men vi har inte analyserat det riktigt än.

Men SIK är inte nedtryckta för detta. Tvärtom. Det finns en stor vilja i truppen att klara av kvalet.

– Ett kval är såklart ett kval och allt kan hända. Men vi vet vad vi kan och det vet motståndarna med. Vi är favoriter och vi gillar det, jag tycker inte att det medför någon extra press. Snarare tvärtom.

Revanschkänsla i laget

Thelander, 20, har haft en enligt egen uppfattning haft en usel säsong på grund av en opererad handled. Han och SIK siktar nu på att hitta formen i kvalet.

För motståndet står vinnaren av BK Trol (div 1) och Västerås SK. Den kommer spelas på neutral plan helgen 11-12/5.

– Jag känner en stor revanschlusta och det gör laget med. Vi är besvikna att vara här men är väldigt hungriga och kommer att vara på hugget. SIK ska visa att vi är ett lag som inte ska vara här.

Spaden i marken för Ursviks västra stadsdelar

Nyheter ✓Tvärbanan ✓4 000 bostäder ✓Ursviks torg Inom några dagar börjar kalkcement vispas ner för att stärka marken inför byggandet av Ursviks västra delar – Sundbybergs mest stadsmässiga område med station för tvärbanan.torsdag 19/9 14:04

Man misstänkt för mordförsök vid Ulvsundabron släpps fri

Nyheter Kvinna är ännu inte vid medvetande I söndags fick polisen larm om att en kvinna hoppat i vattnet vid Ulvsundabron. Den man som också hittades på platsen och som anhölls, misstänkt för mordförsök, har nu släppts.onsdag 18/9 13:08
Stockholm Direkt