Igång. Säsongen är igång för ESK bandy. På bilden Anders Ulmstedt. Foto: Kent Lundqvist

Siktar på serieseger trots spelarbrist

ESK Bandy siktar på en ny bra säsong i Supertrean. Säsongen i supertrean startade bra ”trots allt” för ESK Bandy som bortabesegrade SBBK B med 5-2 (1-2).

  • Publicerad 14:19, 29 nov 2017

– Vi skramlade ihop precis fullt lag men fick ett återbud på väg till matchen så vi fick spela med 10 spelare matchen igenom, SBBK kom till spel med 4 avbytare. Det är skoj att det dragit igång, man har gått och väntat, medger spelande tränaren Marcus Björklund.

Uppladdningen har varit sådär för laget då det har varit strul med nya hallen.

– Vi har inte kunnat träna för fullt. Det har också varit många spelare borta av olika anledningar, så det är egentligen bara förra veckan vi har kunnat genomföra två riktigt bra träningspass med mycket folk. Man brukar ju säga att vila sig i form är bra det med, säger Marcus.

Ni vann serien förra säsongen, men vad tror ni om era chanser den kommande säsongen?

– Tror vi fortsatt har bra chanser även i år att ta hem serien. Är i alla fall det vi går in med som målsättning. Sen är det alltid med en nyfikenhet man kommer till spel i och med att man inte har någon koll på hur de andra lagen har haft för spelaromsättning till denna säsong. Det ska även bli kul med två nya låg i Norrtälje och SBBK, berättar Marcus.

Hur ser årets trupp ut?

– Vad gäller truppen är den oförändrad från ifjol. Vi har lite nya namn som kanske kan komma till under säsongen, avslutar Marcus.

ESK har även spelat borta mot det tippade topplaget SIF Norrtelje B och föll med 3-8 (2-3) och spelar den tredje omgången denna helg borta mot Hagalunds IS.

Sedan väntar GT76 C på onsdag och Visättra Tigers söndag den 10 december. Onsdagen den 20 december kommer Norrtull för att möta Enköping.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15