Medaljörer. Ekerös innebandytjejer deppar inte över ett silver. Foto: Henrik Norrman

Silvermedalj till Ekerös innebandytjejer

Ekerös F02 i innebandy tog en fin skalp då laget kom tvåa i Floorball Games i Linköping.

  • Publicerad 12:03, 20 apr 2017

Vi spelade en av de bästa matcher laget spelat och det var en ren uppvisning i hur vackert och effektiv innebandy kan spelas i denna åldersklass.

Ekerös innebandytjejer födda 2002 reste nyligen till Linköping för att delta i Floorball Games. Efter ett väl genomfört gruppspel där Ekerö gick obesegrade genom alla fyra matcher blev laget som gruppetta direktkvalificerad till A-slutspelets semifinal.

I semifinalen väntade Linköping IBK som fick möta ett formstarkt Ekerö.

– Vi spelade en av de bästa matcher laget spelat och det var en ren uppvisning i hur vackert och effektiv innebandy kan spelas i denna åldersklass. Segern skrevs till 5–2, där siffrorna var väl i underkant för laget, säger lagledaren Henrik Norrman.

Tuff final

I en välbesökt arena ställdes Ekerö mot Täby i finalen. Det blev en tuff och tät batalj som Täby med minsta möjliga marginal gick segrande ur.

Trots flera heta chanser att kvittera i slutet av matchen hade Täby marginalerna på sin sida och vann med 2–1.

– Det var en stor besvikelse direkt efter matchen, men med viss distans konstaterade vi att vi tog hem ett stort silver till Ekerö. Som lagledare är jag och mina tränarkollegor grymt stolta och så himla ödmjukt tacksamma för den glädje dessa Ekerötjejer bjuder oss alla på när de sätter Ekerö på kartan i innebandysammanhang, säger Henrik Norrman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Elias blev stor hjälte mot mästarna

Sport Elias Björnsjö Ranefur, 21, slog in den avgörande matchbollen när hans Halmstad tog SM-guld i bordtennis. – Att vinna SM-guld med mina lagkamrater var makalöst roligt, säger han.fredag 25/5 8:48

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter