Tillbaka. Pascal Simpson är åter tränare för Ekerös fotbollsherrar. Foto: Jonas Måånsson

Simpson nygammal tränare i Ekerö IK

UPPDATERAD VERSION. Pascal Simpson, 48, är tillbaka som tränare för Ekerös fotbollsherrar.

  • Publicerad 07:15, 22 jun 2019

Nu har jag varit borta från fotbollen sedan november och känner mig hungrig och full av energi

Ekerös fotbollsherrar har haft en svag första halva av säsongen i fotbollens division 4.

Efter tio spelade omgångar står laget på tre vinster och sju förluster och ligger med sina nio inspelade poäng nästjumbo i serien.

Klubben väljer att byta tränare och har gjort klart med Pascal Simpson.

– Resultatet har inte haft betydelse för tränarbytet. Ekerö IK och herrlagstränarna Michael Chin Åkerberg och Stefan Qvarnström är överens om att gå denna väg. Båda parter önskar varandra lycka till i framtiden. Både Michael och Stefan är välkomna tillbaka till Ekerö IK i framtida uppdrag, säger Richard Markusson, kanslichef.

AIK-profilen Pascal Simpson som tränade laget förra säsongen tycker det känns kul att vara tillbaka igen.

– Nu har jag varit borta från fotbollen sedan november och känner mig hungrig och full av energi och det känns jäkligt kul att vara tillbaka. Det kändes som om grabbarna i laget också tyckte det var kul att jag är tillbaka, säger Pascal Simpson.

Match direkt

Simpson kastades in i hetluften direkt när han efter endast en träning med laget ställdes mot topplaget Boo FF i fredags.

Trots en fantastiskt första halvlek föll Ekerö med 2-3.

– Den första halvleken var bland det bästa jag sett som tränare i Ekerö, även mina tidigare år inräknat. Tyvärr får vi en period på tolv minuter när vi släpper in tre mål i andra halvlek men jag fick en hel del svar på vad som behöver åtgärdas, säger Pascal Simpson och fortsätter:

– Jag märkte att grabbarna blev trötta tidigt i andra halvlek så vi måste träna mer så jag kommer lägga in en extra träning i veckan och gå från två till tre pass. Sen måste passningskvalitén upp. Kondition, styrka och passningskvalitén är det som vi måste jobba främst på, säger Pascal Simpson.

Inte orolig

Trots att laget ligger näst sist och har tuffast tänkbara schema fram till sommaruppehållet med dubbelmöte mot serieledande Reymersholms IK och ett nytt möte med Boo FF är inte Pascal Simpson orolig.

– Vi kan slå alla lag. Vi tittar uppåt. Jag kommer fokusera på prestationen och inte resultatet. Är prestationerna bra kommer poängen. Många i laget är kvar sedan förra året och det är en härlig grupp att jobba med som är bra på att ta till sig instruktioner. Vi kommer vända den negativa trenden, säger Pascal Simpson.

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt